Prevede un viitor sumbru pentru CE Oltenia: “Se va trage cortina!”

Un fost lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia e convins că doar alegerile mai țin pe perfuzii compania din Gorj. De anul viitor, Vasile Tivig crede că nu vor mai fi prelungite nici contractele de muncă ale celor aproape două mii de oameni care au contracte pe durată determinată și „se va trage cortina peste minerit”. „A fost totul bine dirijat”, mai crede acesta.

Vasile Tivig a afirmat, într-un interviu la Radio Infinit, că, cel mai probabil, aceasta va fi ultima prelungire de contract de care se vor bucura cei aproximativ două mii de salariați ai Complexului. Acesta e convins că anul viitor, se pune lacătul pe cărbune.

“Mai aruncă mâța unul la altul. O să mai fie dispute când începe campania. Va da vina PSD pe PNL și invers până trec alegerile. Cred că se va pune cruce, din păcate. Tot tărăgănează și cu cei pe perioadă determinată, numai păreri că nu se știe pe ce perioadă le va prelungi. Cel mai probabil, va fi ultima prelungire și când se va întâmpla asta, chiar se va trage cortina pentru că nu se poate funcționa fără ei”, a spus Vasile Tivig.

Tivig a adăugat că sunt mulți salariați care urmează să se pensioneze până la finalul acestui an chiar dacă actuala Lege a Pensiilor le taie din drepturile obținute de alți mineri până la 30 august: „Sunt foarte mulți care vor ieși la pensie peste o lună, două. Sunt foarte multe dosare de pensionare. E suficient cât să întreruptă contractele la cei cu perioadă determinată și, cel mai probabil, vor grupa activitatea pe o carieră, maxim două. Poate, pe Rovinari”. 

Complexul Oltenia riscă să se închidă subit, mai crede Vasile Tivig: „Exproprierile s-au făcut haotic, dar bine dirijate, oameni politici care au cumpărat terenuri și le-au vândut, pe unde nu va mai ajunge în veci mineritul. A fost totul foarte bine dirijat”.

Vizualizări: 759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: