Câteva sfaturi pentru a avea un spațiu eficient în sufrageria ta
Dacă este ceva ce am învățat în ultimul an, acel lucru este că sufrageria a devenit cel mai popular loc de petrecere a timpului. Mulți dintre noi lucrează de acasă, iar eficientizarea spațiului în sufragerie a devenit un lucru necesar. Dintr-o dată, “living”-ul a devenit atât un loc în care să te relaxezi la final de zi, dar și un spațiu care să îți permită să lucrezi confortabil. De aceea, multe persoane și-au adaptat spațiul pe care îl au la dispoziție, astfel încât să reducă pe cât posibil disconfortul de a lipsi fizic de la serviciu.
Sufrageria ne-a oferit dintotdeauna o amplă gamă de posibilități de organizare. De regulă, alegerea mobilei și a elementelor care decorează încăperea beneficiază de cea mai mare atenție din partea celor care să obțină un spațiu eficient, dar și plăcut. De aceea, următoarele sfaturi sunt pentru tine și sperăm să fie utile, mai ales dacă te gândești abia acum să îți transformi sufrageria într-un spațiu hibrid.
Soluțiile modulare sunt cele mai eficiente
Mobilierul modular este cel alcătuit din piese mici distincte (module), care au avantajul că pot fi configurate, ordonate, așezate și adaptate la orice tip de dimensiuni și de caracteristici ale unui living. E vorba de o opțiune fantastică pentru flexibilitatea pe care ne-o dau.
Cel mai des o să le vezi în compoziții de mobile pentru tv, pentru bibliotecă, rafturi... Dar există opțiuni și pentru canapele, permițându-ne să le „înghesuim” în aproape orice colț al casei cu mai mare ușurință decât piesele mari de mobilier.
Capacitatea mobilelor modulare pentru living de recompunere este cu atât mai valoroasă dacă avem spații complexe, cu coloane sau cu pereți neregulați, fiind posibilă astfel o adaptare mult mai bună decât cea a mobilelor tradiționale. Asta fără a apela la mobilierul făcut la comandă, care ne-ar costa mult mai mult.
Biroul stă cel mai bine lipit de perete
Dacă te-ai săturat de canapea sau de masa pe care o folosești pentru a mânca, atunci ai nevoie de un birou care să îți țină toate lucrurile pe care le aveai la birou. Un laptop, o agendă, o pereche de căști, pixuri, notițe și alte lucruri ajung să aibă nevoie de mai mult spațiu decât ai crede.
Din fericire, chiar și cel mai mic birou te poate ajuta să menții ordinea. Atât timp cât alegi un model cu cel puțin un sertar și o funcție de gestionare a cablurilor vei fi extrem de mulțumit. Mai mult, dacă așezi biroul lipit de un perete, vei reuși să economisești și ceva spațiu. În primul rând, cablul de alimentare va fi lipit de perete, eliminând riscurile ca cineva să se împiedice de el și să îți lanseze laptopul într-un zbor ce se va termina inevitabil într-un cost usturător de reparație. În al doilea rând, adăugarea unui scaun de birou de dimensiuni mai mici va contribui din plin la senzația de spațiu economisit.
Colțarul este definiția pragmatismului în sufragerie
Canapeaua este elementul central al mobilei din living. Pe ea petrecem probabil cel mai mult timp în living. De aceea trebuie să ne gândim la aspectele sale funcționale, precum confortul sau ușurința în curățare și întreținere. Este important să îi adaptăm caracteristicile la tipul de familie și la numărul de persoane pe care le avem în casă. Nu e același lucru o casă în care locuiește un cuplu cu o pisică sau una în care locuiește o familie cu trei copii.
Estetic, trebuie să avem grijă doar să fie într-o culoare compatibilă cu restul mobilei din living, dar mai ales cu draperiile, pentru că acestea vor influența impactul vizual. Dacă nu ai un living mare, nu te gândi la canapelele în formă de L, de tip colțare living, pentru că vei pierde foarte mult spațiu important în cameră.
Dacă ai birou, nu înseamnă că trebuie să renunți la masă.
Dacă tot lucrezi de acasă, poate că ar fi bine să nu aduci un obicei nesănătos de la birou: să stai în fața laptopului și să mănânci pe aceeași masă. De-asta e bine să ai o masă separată, dacă nu chiar două. Prima dintre ele este măsuța de cafea, plasată de obicei în fața canapelei sau a colțarului de living. Lasă cel puțin 60 de centimetri între cele două, pentru a permite trecerea și pentru a nu supraîncărca zona. Ai grijă ca înălțimea măsuței să nu depășească înălțimea șezutului canapelei. Același lucru este valabil și când vine vorba de lățime.
Masa destinată cinei îți oferă și ea oportunitatea modularității. Există o sumedenie de opțiuni extensibile, în funcție de numărul de persoane cu care iei masa. Este tentant să alegi o masă simplă, mai ales că vizitele din această perioadă sunt mai rare. Sfatul nostru este să gândești pe termen lung. Oportunitățile de socializare vor deveni din ce în ce mai dese, iar o masă extensibilă se va dovedi perfectă pentru momentele în care te vei revedea cu toți prietenii și membrii familiei.
Tu cu ce sfaturi ai completa lista noastră?