Anunță angajări masive la UM Sadu

Uzina Mecanică Sadu ar putea fi „resuscitată”. Deși acum are puține comenzi și personal îmbătrânit, sindicalistul Marius Borcan a declarat, la Radio Infinit, că, anul viitor, vor sosi utilajele care ar trebui să modernizeze uzina. Sunt anunțate și contracte noi din primăvară și, automat, vor fi făcute angajări pentru că mulți salariați au ieșit la pensie. 

Marius Borcan a mai subliniat că nu vor fi făcute „doar câteva zeci de angajări”: “Va fi nevoie de angajări masive în acea perioadă. Au plecat între 80-100 de salariați la pensie”.

În prezent, lucrurile nu sunt roz la UM Sadu, a mai continuat Borcan: “Ne confruntăm cu lipsa de contracte și comenzi. Parțial avem de lucru, dar sunt vești foarte bune ca urmare a demersurilor și întâlnirilor cu ministerelor de resort, cu primul ministru. Începând de anul viitor, februarie, martie, UM Sadu va avea comenzi și va avea viitor șivorbesc numai de intern, tot ce ține de Ministerul Apărării. Suntem într-o licitație cu Ministerul Apărării. Sperăm să câștigăm acele licitații pe anumite produse”.

„La sfârșitul acestui an, vom aduce primele utilaje pe parte de încărcare. Apoi vom rezolva și partea de uzinat produse. Angajamentul de plată e făcut, utilajele sunt pe finalizare. În decembrie, ianuarie, utilajele vor fi în curtea unității. Crește productivitatea, scad costurile”, a mai spus Borcan, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: