Minerii protestatari, discuții cu ministrul Muncii: „A încercat să ne aburească”

Zeci de foști mineri din Gorj și din Valea Jiului au protestat, joi, în fața Guvernului, la București, și au avut discuții cu ministrul Muncii și cu șeful Casei Naționale de Pensii. Nu au obținut prea multe promisiuni, însă oficialii din capitală le-au dat asigurări că vor fi puse în aplicare hotărârile instanței. Sunt multe decizii care nu sunt respectate de Casele de Pensii. 

Liderul de sindicat Constantin Crețan, organizatorul protestului de la București, a declarat că a discutat și cu ministrul Muncii, și cu șeful Casei de Pensii, dar nu este foarte optimist. „Am discutat amendamentele înaintate de noi. I-am luat la întrebări de ce nu pun în aplicare hotărârile judecătorești, de ce nu calculează corect pensiile oamenilor. Într-un final, să încerce să ne aburează doamna Bucura și domnul Baciu, cu aceeași placă, că au făcut o lege bună, că e mulțumitoare. Nu discutăm cu ei până nu schimbă legea cu noile articole pe care noi le-am înaintat oamenilor politici și au promis că vor pune în aplicare urgent la Casele de Pensii hotărârile judecătorești, dar nu am încredere pentru că amândoi sunt doi mincinoși. Acest fond de pensii sunt banii cu care am contribuit noi de-a lungul anilor”, a spus Constantin Crețan.

Cert este, anunță sindicalistul, protestele vor continua în fiecare săptămână. Luna viitoare, va mai fi organizat încă un miting în capitală.

„Vom continua să demonstrăm în fiecare săptămână: miercurea, în Valea Jiului, joia la Târgu Jiu, vinerea la Severin. Apoi Confederația Meridian va aduna toți nemulțumiții pe grupele de muncă și pensionarii de care și-au bătut joc de ei, îi vor aduna pe 25 octombrie în fața Guvernului. Speranța moare ultima”, a mai punctat Crețan, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: