Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Lider de sindicat din minerit: Din 2021, au plecat la pensie 5.500 de oameni

Personalul din minerit și energie se subțiază radical cu fiecare an. În ultimii trei ani, liderii de sindicat spun că peste cinci mii de salariați au ieșit la pensie. Afirmația a fost furnizată de liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, în contextul revoltei generale față de modul în care s-au recalculat pensiile și față de modificările aduse legii.

Dumitru Pîrvulescu a declarat la Tele 3 că pensiile multor mineri vor rămâne la fel mult și bine. Nu vor mai crește deși toate se vor scumpi.

“Din 2021, cred că au plecat din sistem 5.500 de colegi la pensie. Sunt cei mai văduviți pentru că au ieșit mai repede, cu indicele 1,41. Cei care au ieșit înainte de 2020, au câștigat pentru că au recuperat parte din acest coeficient. Sunt câteva mii care au pierdut. În Valea Jiului, în subteran. Au fost 60 de mii de mineri. În zona Maramureș, au fost 80 de mii de mineri. Toți au fost foarte văduviți. Cei care au ieșit la pensie anul acesta, de exemplu, au pierdut foarte mult la pensie. Rămân cu pensia în plată, care va deveni o pensie nominală. Îi rămâne pensie 4.000, dar pâine va crește de la 3,4 lei de cinci ori. Lui îi rămâne pensia timp de X ani până când ajunge la valoarea care s-a recalculat multiplicată cu inflația”, a precizat liderul FNME.

Modul în care au fost recalculate pensiile nu face decât să-i vitregească pe mineri de bani, a mai punctat sindicalistul.

„De ce să văduvești niște oameni care procum nu trăiesc cât cei în condiții normale? Puteau veni cu corecții, să corecteze ca și colegii din condiții speciale, siderurgie, uraniu, cărbune, și rămânea echitabil față de ce era anterior. 90% au făcut bine prin legea asta, dar au văduvit categoria de condiții speciale pe care nu o poți pune la egalitate cu cei cu condiții normale. Când recunoști că acea condiție specială ți agravează starea de sănătate a lucrătorului nu recunoști că speranța de viață e mai mică la acel salariat și acel om mănâncă pensie mai puțin”, a mai subliniat Dumitru Pîrvulescu, la Tele 3. 

Vizualizări: 4,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: