Pinoasa: Reparații la un excavator din '88

Un excavator din Pinoasa va fi reparat. Utilajul a fost pus în funcțiune în iunie 1988 și are aproape 23 de mii de ore de funcționare. După ce au fost făcute verificări, s-a constatat că acesta are mai multe defecțiuni ce urmează să fie remediate. 

Pentru aceste reparații, Complexul Energetic Oltenia a alocat peste 210 mii de lei. 

“În urma ultimelor verificări efectuate privind starea tehnică a cablurilor de susținere de la mecanismul de ridicare-coborâre braț roată port-cupe al excavatorului ERc1400x30/7-10M conform celor transmise de reprezentanții UMC Rovinari au fost semnalate pe cablul tip W-S D 40 (6x36) zincat stânga 3 toroane afectate prin ruperea lițelor, din care 2 toroane cu câte 4 lițe rupte și al treilea cu o liță ruptă, lițele rupte fiind dispuse pe o lungime de 300 mm, situație ce impune înlocuirea celor două cabluri tractiune speciale tip W-S D 40 (6x36) zincate în regim de urgență, fiind necesară achiziția serviciului de reparație cu terți. 

De asemenea, s-a constatat faptul că cuplajele la suprasarcină tip EAS 494-620, ce îndeplinesc rolul de dispozitive de siguranță în cadrul mecanismului de rotire suprastructură excavator sunt blocate, trebuind înlocuite”, arată oficialii Complexului. 

Vizualizări: 1,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: