Salariat cu vechime de peste trei decenii în CEO: Cu politicianul, nu poți vorbi decât în stradă, la protest

„Cu politicianul nu poți vorbi decât în stradă. Să te uiți în ochii lui și să-i strigi nedreptatea!” Afirmația vine de la sindicalistul Manu Tomescu în contextul în care mii de mineri sunt supărați că vor fi afectați de noua Lege a Pensiilor. Oamenii se mobilizează și organizează noi proteste. Vor merge din nou la Guvern și dacă nu sunt luați în calcul, amenință cu greva generală în toată țara.

La următorul protest ce va avea loc la București, Federația Națională Mine Energie va trimite circa 500 de oameni. Aproximativ 300 vor fi din cadrul Complexului Energetic Oltenia. 

„Vom încerca să aducem în această luptă și confederațiile. Atunci putem vorbi de mii de oameni. Nu e ușor să duci 500 de oameni la București. Trebuie să le asiguri transport, apă, să-i duci în condiții de siguranță și să-i aduci înapoi acasă. Ținând cont că Federația mai are opt mii de membri, nu știu nici dacă mai sunt în FNME, au hotărât să ducă 500 din toată țara. De la CEO vor merge undeva la 2-300. Restul vin din țară. Pasul următor va fi de mii de oameni. Se va merge până la greva generală în toată țara. Asta e propunerea FNME, să vedem și susținerea”, a spus Manu Tomescu, vicepreședintele Energia Rovinari, într-o emisiune la Radio Infinit. 

Au mai organizat foști și actuali mineri proteste în două rânduri în București. Din același motiv, însă nu au primit decât promisiunea că se vor analiza doleanțele lor. Și nu s-a schimbat nimic.

“N-au fost decât vorbe până acum din partea guvernanților. Noi am atras atenția de la început că oamenii vor fi afectați foarte mult. Noi, lucrătorii români, nu suntem ascultați decât atunci când ieșim în stradă. În rest, politicienii ne trimit la plimbare și ne aburesc. În experiența mea de lucrător de peste 30 de ani, am învățat că politicianul nu ne ascultă decât cât suntem în protest. Până nu te uiți în ochii lui, să-i spui că ți-a făcut o mare nedreptate, nu te ascultă, nu te înțelege, nu te crede”, a mai adăugat Tomescu.

În paralel, Federația Națională a Muncii, condusă de Constantin Crețan, continuă și protestele în Târgu Jiu, Severin și Valea Jiului. În fiecare săptămână, se fac astfel de acțiuni în fața Caselor de Pensii.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: