Pensiile minerilor, pe masa Comisiei Europene

Radu Miruță, deputat USR Gorj, anunță că a sesizat Comisia Europeană, cu privire la nedreptățile pe care noua lege a pensiilor le aduce celor care au avut grupe de muncă. Foștii mineri din Gorj, acum pensionari, sunt printre cei care au pensii mai mici la recalculare.

“Am sesizat astăzi Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă obligația din PNRR conform căreia toate pensiile trebuie să țină cont de contributivitate. Pentru cei cu grupe de muncă, acest principiu nu este respectat, iar asta nu poate rămâne așa”, a transmis deputatul.

După votul din Senat din această săptămână, prin care proiectul de lege care corecta nedreptatea din Legea pensiilor a fost respins, este foarte clar că PSD și PNL nu au de gând să corecteze aceste nereguli, mai susține Miruță.

Potrivit deputatului, “este inacceptabil ca ceea ce a fost plătit sub formă de contribuție suplimentară pentru toți angajații care au lucrat în grupe de muncă să nu se regăsească nicăieri în noua formulă de calcul”. 

Mai mulți foști salariați din Complexul Energetic Oltenia au publicat decizii de recalculare pe paginile de socializare, din care rezultă scăderi de la câteva sute la câteva mii de lei. Chiar dacă vor primi aceeași pensie ca până acum, aceasta nu va mai fi indexată cu rata inflației în următorii ani.

Vizualizări: 966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: