Spălătoriile auto clasice din Gorj pierd teren în fața celor ”cu fise”

Spălătoriile auto clasice pierd teren în fața spălătoriilor ”cu fise”, care sunt din ce în ce mai căutate de șoferi. În ultimii ani s-au deschis tot mai multe spălătorii ”self wash car”, iar administratorii acestora nu se plâng de clienți. Afacerile de acest gen sunt destul de profitabile.

Nu doar municipiul Târgu-Jiu este plin de spălătorii ”cu fise”, ci și orașele mici din județ sau chiar comunele. De exemplu, un administrator din Târgu-Cărbunești și-a deschis în urmă cu un an un ”self wash car” și, chiar dacă afacerea pare a fi la început, merge foarte bine.

„Eu am o stație GPL în Târgu-Cărbunești și anul trecut am decis să mă extind cu o spălătorie ”cu fise”. Nu regret, pentru că merge foarte bine. Am făcut investiția cu fonduri proprii, deși mi-aș fi dorit să obțin fonduri europene. Am trei rampe pentru spălat și 2 aspiratoare. Deci putem primii 5 clienți o dată. La un calcul, in mare, într-o zi normală, aici sunt spălate 80 de mașini. Pentru noi acest tip de spălătorii ne aduce un mare avantaj pentru că folosim forță de muncă minimă și cheltuielile de funcționare sunt mult mai mici”, povestește Mircea Ionescu

Administratorul spălătoriei ”cu fise” explică și de ce tot mai mulți șoferi preferă să-și spele singuri autoturismele. „La noi serviciul acesta funcționează foarte bine pentru că, în primul rând, oferim calitate. Avem soluții profesionale mult mai bune decât cele din spălătoriile clasice. Mulți șoferi se relaxează când își spală autoturismul și îl fac așa cum vor, mai ales că au avut și experiențe neplăcute la spălătorii, gen mașini zgâriate sau vopsea sărită. Mai mult decât atât și pentru clienți costurile sunt la jumătate. Dacă la o spălătorie clasică un interior și exterior ajunge la 50 de lei, la ”fise” totul costă maxim 20 de lei”, a mai spus Mircea Ionescu, administratorul Spălătoriei ”La fise” din Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: