Șoc în fotbalul din Portugalia: trei echipe suspectate de fraudă fiscală și delapidare!

Fotbalul portughez de la cel mai înalt nivel este în stare de șoc. Au fost percheziționate sediile a trei mari cluburi din Portugalia, inclusiv compania celebrului impresar Jorge Mendes.

Ziarul portughez Calcio Mercato scrie că poliția din Portugalia a efectuat miercuri o percheziție amplă la mai multe birouri ale celor mai importante echipe de fotbal din țară, Benfica, Sporting și Porto.  A fost luată în vizor și firma agentului Jorge Mendes, GestiFute.

Anchetatorii suspectează infracțiuni de fraudă fiscală și delapidare. Totul a plecat de la dezvăluirile făcute de hackerul Rui Pinto, cele care au stat la originea scandalului „Football Leaks”.

Firma lui Mendez, Gestifute, e una dintre cela mai cunoscute agenţii de impresariat de pe mapamond, iar printre numele pe care le reprezintă aceasta se numără, de exemplu, Jose Mourinho sau Bernando Silva, omul care a punctat de două ori în returul semifinalei cu Real Madrid, de pe „Etihad Stadium”.

Din primele informaţii apărute în presa internaţională, prejudiciile totale din acest dosar s-ar învărti în jurul sumei de 60 de milioane de euro.

Cristiano Ronaldo, jucătorul de 38 de ani, a încheiat parteneriatul cu impresarul Jorge Mendes imediat după transferul la Al-Nassr. Jorge Mendes a fost agentul lui Cristiano Ronaldo încă din 2003, de când portughezul se transfera de la Sporting Lisabona la Manchester United, pentru 19 milioane de euro.

Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: