Sfeclă roșie la borcan pentru iarnă!
Sfecla roșie conservată în oțet este ușor de preparat fiind ingredientul perfect pentru celebra salată de sfeclă roșie. Ulterior poți face o salată delicioasă de sfeclă roșie cu hrean, îmbogățită cu un strop de ulei și câteva condimente.
Această salată se potrivește în meniul zilelor de sărbătoare, dar este la fel de binevenită și în zilele obișnuite.
Ingrediente:
2 -3 kg sfeclă roșie proaspătă
1 l apă
100 ml oțet de mere, 9 grade
100 gr zahăr
25 gr sare
Mod de pregătire:
Fierbe 2.5-3 kg de sfeclă curățată și spălată într-o oală încăpătoare. Lasă sfecla să fiarbă aproximativ 40-50 de minute până când devine moale, dar oferă încă o ușoară rezistență când este înțepată cu un cuțit.
Într-o cratiță, amestecă un litru de apă, 100 ml de oțet de vin de 9 grade, 100 grame de zahăr și 25 grame de sare neiodată și dă marinata în clocot.
După ce sfecla a fiert, scurge-o și lasă-o să se răcească cât să o poți atinge. Folosind mânuși, curăță sfecla de coajă și tăie-o în bucăți potrivite pentru a încăpea în borcane.
Umple borcanele cu sfecla fiartă și curățată și toarnă marinata fierbinte peste sfeclă, umplând borcanele până la buză.
Pune capace la borcane și închide-le ermetic apoi întoarce borcanele cu fundul în sus și lasă-le să se răcească treptat.