Rețeta de salată asortată de legume pentru iarnă

Legumele de toamnă se pot conserva pentru iarnă separat sau amestecate într-o salată. Salata asortată este mult mai gustoasă decât legumele conservate singure şi este destul de simplu de preparat.

Puteţi folosi legumele preferate dar este recomandat să nu lipsească cele de bază, varză, gogoşari, morcov şi ţelină.

Ingrediente:

    1 kg gogoşari

    1 varză albă

    1 ţelină mare

    2-3 morcovi

    2-3 ardei graşi

    10-15 boabe piper

    500-750 ml oţet de 9 grade

    150-200 g miere de albine

    sare

    2-3 rămurele de ţelină verde

Mod de preparare: 

Salata de murături asortate este cea mai consumată salată în sezonul rece. Ideală pentru orice preparat culinar, salata adaugă un plus de gust meselor  iar murăturile au o mulțime de beneficii asupra organismului.

Gogoşarii şi ardeii graşi se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă şi se spală, iar varza se spală şi se curăţă de foile veştede.

Toate legumele pregătite deja se taie fideluţă sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se cântăresc, se pun într-un vas mai mare şi se sărează (câte o lingură de sare la fiecare kilogram de legume). Se amestecă uşor şi se lasă 15-20 minute.

Între timp, se pregăteşte oţetul pentru salata asortată. Se pune la fiert oţetul, apoi se adaugă mierea de albine şi piperul boabe. Se lasă să clocotească la foc mic, 2-3 minute, apoi se adaugă ţelina verde tocată mărunt şi se acoperă.

Se pun legumele tocate în borcanele deja spălate și uscate. Zeama care s-a lăsat din legume nu se aruncă, ci se pune în borcane. Se adaugă oţetul fierbinte şi se acoperă borcanele. Se răstoarnă de câteva ori fiecare borcan, pentru a ne asigura că a pătruns oţetul în toate straturile. Se învelesc borcanele cu prosoape mai groase, iar a doua zi se pun la păstrat în cămară.

Vizualizări: 2,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: