Sfârșit dramatic pentru o maratonistă de 33 de ani după Olimpiada de la Paris!

O dramă petrecută în aceste zile a zguduit lumea atletismului! O maratonistă de doar 33 de ani a ajuns la spital zilele trecute cu arsuri pe 80 % din suprafața corpului iar joi aceasta a decedat.

Lumea atletismului este în doliu după ce atleta Rebecca Cheptegei s-a stins din viață în cursul zilei de joi, 5 septembrie, la vârsta de 33 de ani. Aceasta ajunsese la spital zilele trecute după ce iubitul ei i-a dat foc în fața celor doi copii ai maratonistei.

În august, Rebecca Cheptegui avusese onoarea de a reprezenta Uganda la Jocurile Olimpice de la Paris, unde avea să termine la mijlocul clasamentului (locul 44).

La doar o lună distanță de la prestigioasa competiție, Cheptegui, unul dintre cele mai sonore nume ale atletismului din țara africană, avea să înceteze din viață.

În noaptea de 1 septembrie, atleta olimpică ugandeză a suferit un atac din partea partenerului de viață. Pe numele real, Dickson Ndiema, bărbatul a cumpărat un recipient cu benzină, a turnat-o pe ea și i-a dat foc, conform comandantului de Poliție din orașul natal.

„Cuplul a fost auzit certându-se în fața casei lor. În timpul altercației, iubitul a fost văzut turnând un lichid pe femeie înainte de a o incendia. Suspectul a fost, de asemenea, prins de foc și a suferit arsuri grave”, a scris o publicație din Kenya citând un oficial din cadrul poliției.

Atleta olimpică ugandeză Rebecca Cheptegei a murit 4 zile mai târziu într-un spital din Kenya după ce a suferit arsuri pe 80% din corp.

Donald Rukare, președintele Comitetului Olimpic din Uganda, a condamnat gestul atacatorului.

”Am aflat cu tristețe de trecerea în neființă a atletei noastre olimpice Rebecca Cheptegei... în urma unui atac brutal din partea iubitului său.

Fie ca sufletul ei blând să se odihnească în pace și condamnăm cu fermitate violența împotriva femeilor. Acesta a fost un act laș și fără sens care a dus la pierderea unei mari atlete. Moștenirea ei va continua să dăinuie”, a spus Donald Rukare.

Vizualizări: 1,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: