Au pierdut la mare luptă meciul cu Rapid!

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu a pierdut, după un meci de mare luptă jocul din etapa a 2-a cu vicecampioana României, Rapid București, scor 23-27, la pauză 11-12. Gilda Simao a fost și de această dată, pentru al doilea meci la rând, cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu cu 6 goluri marcate în poarta echipei bucureștene. 

Peste 1000 de spectatori au venit să vadă la lucru noua echipă a CSM Târgu Jiu, atrași și de adversare dar și de dorința de a le transmite ceva celor de la Rapid.

Fanii handbalistelor de la Târgu Jiu nu au uitat și au taxat modul în care Rapid a tratat meciul cu Cisnădie, din ultima etapă a sezonului trecut, trimițând atunci CSM Târgu Jiu să se lupte la barajul pentru evitarea retrogradării. Din acest motiv Sala Sporturilor a devenit pentru câteva momente un adevărat iad pentru echipa bucureșteană. 

Handbalistele clubului primăriei au început bine jocul iar după primele 30 de secunde de meci, Gilda Simao a reușit primul gol pentru CSM Târgu Jiu. Scorul a fost strâns în prima repriză dar Rapid a punctat pe final și a intrat în avantaj la pauză, scor 11-12. 

Handbalistele CSM Târgu Jiu au început bine și repriza secundă dar Rapid a luat un avans pe final de joc și s-a impus cu 23-27. Antrenorul Liviu Andrieș a încercat să explice la conferința de presă unde s-a făcut diferența în partida contra echipei din București. ”Soluțiile pe care le avem în acest moment la linia de 9 metri sunt foarte reduse. Acest lucru s-a văzut pe final de meci, când am cedat puțin din punct de vedere fizic, pentru că încărcătura jocului a fost destul de ridicată ținând cont că veneam după o victorie deosebită la Buzău, ținând cont că jucam împotriva Rapidului, vicecampioana României, o echipă care anul trecut ne-a ”ajutat” să ajungem la baraj. Cred că motivația a fost la cote extraordinare și mă bucur pentru fete că au arătat că se pot lupta cu o astfel de echipă, dar din păcate pe final de joc nu am mai avut prospețime ca să ținem meciul aproape. Cred că celor de la Rapid le-a fost puțin teamă de partida cu noi, drept dovadă și faptul că au reușit să o aducă la acest meci pe Polman, care a schimbat jocului Rapidului față de evoluțiile echipei bucureștene din Supercupă”. 

Liviu Andrieș s-a declarat mulțumit de începutul de campionat al echipei, dar și de evoluțiile jucătoarelor care apără poarta echipei locale, în special de evoluțiile goalkeeperului din Muntenegru, Ljubica Nenezic, cu peste 10 intervenții în partida cu Rapid. 

LIGA FLORILOR MOL

EDIȚIA 2024-2025

ETAPA A 2-A

TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR

MIERCURI, 4 SEPTEMBRIE 2024, ORA 17.30

CSM TÂRGU JIU – RAPID BUCUREȘTI 23-27(11-12)

CSM TÂRGU JIU: Ljubica Glendza Nenezic (11 intervenții), Amandine Balzinc, Andreea Chetraru(1 intervenție) – Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Helena Gilda Simao 6g, Alexandra Maria Gavrilă 4g, Yevheniia Levchenko 5g, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 1g, Ana Maria Lopătaru, Florenţa Dumbrăvean 1g, Iuliia Andriichuck 4g, Marija Petrovic, Ana Cătălina Ciolan 2g. Staff-ul tehnic: Liviu Andrieș(antrenor pricipal), Andrei Enache(antrenor secund), Gore Albici(antrenor cu portarii), Petre Tocaru(maseur), Marcel Dobre(fizioterapeut) și Filip Cîrciumaru (kinetoterapeut). 

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: