Senator: Este nevoie urgentă de sprijin pentru UATAA

Iarna nu este departe, iar cetățenii din Motru ar putea avea de suferit din cauza agentului termic. Situația Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă nu este una tocmai bună, iar autoritățile locale au tot tras semnale de alarmă.

Senatorul social-democrat, Cristinel Rujan, speră ca localnicii din Motru să nu aibă de suferit și să nu fie afectați de o decizie politică. Parlamentarul PSD le-a cerut guvernanților să acorde un sprijin financiar uzinei, pentru achiziționarea certificatelor de carbon. De asemenea, primăria din Motru a cerut 9 milioane de lei pentru funcționarea UATAA, bani pe care nu i-a primit în întregime.

”Postarea mea a fost un apel la responsabilitatea domnului ministru Dan Vîlceanu și a premierului Florin Cîțu, în sensul de a rezolva problemele care sunt cu UATAA Motru. Urmează o iarnă dificilă, poate grea, iar cetățenii din Motru să poată beneficia de agent termic și apă caldă. Finanțarea uzinei se poate face cu ajutorul guvernului. Cred că cetățenii nu trebuie să fie afectați de o decizie politică, mai ales că UATAA este condusă de reprezentanți ai PNL de circa 2 ani. Cetățenii trebuie să fie sprijiniți, dar și instituțiile publice”, a spus Cristinel Rujan, la Radio Infinit.

Rujan a mai declarat faptul că cetățenii din Motru nu ar putea renunța la serviciile uzinei, cel puțin în acest moment. ”Este foarte clar că, lipsa unui sprijin imediat, ar însemna o procedură negativă din punct de vedere juridic pentru această entitate. Nu există o altă alternativă de a trece pe alte variante de încălzire, asta ar însemna un efort financiar, dar și un timp mare. Nu vreau să stabilesc eu vinovații, dar sper ca cei din guvern să se implice”, a mai declarat acesta.

Primăria Motru a avut conducere liberală până în 2020, dar a fost sprijină de guvern și când la putere era PSD. Acum există speculația că motrenii sunt pedepsiți pentru că nu i-au dat și al doilea mandat liberalului Gigel Jianu.

Vizualizări: 1,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: