Vîlceanu, primele gafe ca ministru de Finanțe

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a spus în prima lui conferință de presă de la preluarea funcției că nu există creștere economică fără un puseu inflaționist. Asta deși au fost ani cu creștere economică fără inflație, notează HotNews: 2015, când inflația a fost negativă iar economia a crescut cu 3,9% sau 2016, când creșterea a fost de peste 4% iar inflația a fost tot negativă.

Vîlceanu a mai spus și că inflația nu e 5%, această cifră fiind doar o ”estimare” a BNR. "Asta în condițiile în care Statistica a transmis oficial datele cu privire la inflație cu peste o săptămână în urmă (și da, este 5%)", a mai menționat HotNews.

Dan Vîlceanu a spus că toate măsurile guvernului au fost pentru reducerea inflației. "Inflația nu este la nivel record și nici nu e 5%, 5% e o estimare a Băncii Naționale. Din punctul meu de vedere, lucrul acesta trebuie discutat în primul rând cu titularul problemei, care este Banca Națională. Pe de altă parte, Guvernul României nu a mai luat măsuri care să genereze inflație anul acesta, și aici dați-mi voie să vă aduc aminte faptul că nu am majorat venituri ale angajaților și toate măsurile luate au fost în direcția reducerii inflației, nicidecum a creșterii, dar să știți că nu există o creștere economică, în lume nu s-a inventat, fără să aibă și un puseu inflaționist", a spus ministrul de Finanțe.

Vîlceanu a spus și cum vrea să crească veniturile. "Urmărim o consolidare fiscal bugetară și pe partea de venituri și pe cea de cheltuieli. La venituri sperăm să le creștem prin digitalizare, iar la cheltuieli ne vom orienta către cheltuieli care să aducă venituri ulterior, adică investiții", a punctat ministrul. 

Vizualizări: 5,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: