Mutare în PNL peste capul lui Orban. Vot pentru Vîlceanu

Premierul Florin Cîțu merge înainte cu propunerea ca Dan Vîlceanu să fie viitorul ministru al Finanțelor. Propunerea urmează să fie supusă, miercuri, votului conducerii partidului. 

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a convocat, prin SMS, Biroul Politic Naţional al partidului, şedinţa fiind programată miercuri, la ora 10.30. Întâlnirea este organizată la solicitarea șefilor județeni PNL, și nu la convocarea lui Ludovic Orban. De altfel, Orban a declarat că nu a convocat nimic și că a primit și el un sms legat de convocarea BPN. 

Şeful PNL a mai spus că ar fi vrut să aibă o discuţie în prealabil, până la un eventual vot dat într-un for statutar pentru Vîlceanu. „Să vedem şi documentul de convocare. Nu poţi doar să trimiţi un sms”, a mai punctat Orban.

După convocarea BPN, susținătorii lui Cîțu s-au întâlnit marți seară la Vila Lac pentru a pune la punct planul de bătaie.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a recunoscut marți seară că liderul PNL Gorj va fi votat miercuri ministru al Finanțelor. „E un om cu care Florin Cîțu poate lucra. El a dorit un singur lucru: un ministru al Finanțelor cu care să poată lucra. Cu Alexandru Nazare nu a putut lucra, din nefericire. Mâine îl vom valida, pe 22, data limită, vom avea ministru la Finanțe”, a spus Rareș Bogdan.

Vizualizări: 2,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: