Șeful PSD Gorj după scandalul lipsei medicilor: Conducerea spitalului și-a făcut treaba

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, crede că nu este o problemă de management la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, chiar dacă lipsesc medici  pe anumite specializări și din gărzi.


Spitalul nu are cardiologi ori diabetologi și înlocuiește pe aceștia cu medici de la Medicină Internă. Zilele trecute, medicii de la Medicină Internă au transmis spitalului că nu pot face gărzi în locul cardiologilor, pentru că nu au competență. 

În perioada sărbătorilor nu au fost cardiologi de gardă, iar doctorii de la Medicină Internă cred că doar ajutorul divin a făcut să nu fie vreo tragedie în acele zile. 

Cu toate acestea, au fost reacții publice din partea PSD, prin care încearcă să minimalizeze problema lipsei medicilor și să o transfere în afara județului.

PSD, partidul care susține managementul spitalului, a adoptat retorica conform căreia au fost făcute demersuri pentru a fi medici prin transmiterea unei solicitări.  Întrebat la Radio Infinit dacă pe lângă problemele cu locurile vacante de medici este și una de management, deputatul PSD spune că cei din conducere și-au făcut treaba.

”Cred că în perioada următoare vor fi aprobate acele memorandumuri, vor fi avizate pozitiv, astfel încât locurile disponibile de medici să fie ocupate în spitalele din România, nu numai în Gorj. Eu cred că nu există (n.r- o problemă de management la spital). Eu, din câte am văzut și în comunicatul făcut de către spital, cei de acolo, conducerea spitalului și-a făcut treaba bine pentru că au făcut toate demersurile necesare, au solicitat angajarea unor medici. Din punctul meu de vedere, cred că lucrurile nu țin de management, deci țin de situația care există care a existat la nivelul țării privind acest deficit de de personal”.

Vizualizări: 2,595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: