Îi cere șefului CJ Gorj să demită conducerea spitalului

foto: Dumitru Vienescu, manager Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, îi cere președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, să-l demită pe managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Dumitru Vienescu. 

„Cred că este cazul şi fac un apel public la domnul Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, să procedeze la demiterea urgentă a domnului Vienescu ca manager din cadrul Spitalului Judeţean, având în vedere dovezile de incompetenţă şi management defectuos”, a declarat acesta.

Prefectul a semnalat lipsa medicilor cardiologi din gărzile spitalului. Ulterior, spitalul a comunicat faptul că aceștia sunt înlocuiți cu medici de la Medicină Internă. Joi, medicii de la această specializare au trimis o adresă conducerii spitalului în care anunță că nu pot face gărzi la cardiologie pentru că nu au competență.

„Bolile cardiovasculare sunt principalele cauze de deces în România, undeva la 60%, iar mai ales într-un spital de urgenţă specializarea aceasta este foarte importantă pentru că aproape toate intervenţiile chirurgicale sunt condiţionate de consultul cardiologic. A apărut public ieri o scrisoare a 12 medici din cadrul SJU Târgu Jiu care spun că în toată perioada în care ei sunt puşi în cadrul unor gărzi, ei nu au avut discuţii, ei nu au au ştiut că nu au fost cardiologi de gardă”, a adăugat prefectul.


Sunt mai multe specializări deficitare, iar conducerea spitalului anunță că a cerut deblocarea posturilor pentru a angaja medici. 

”De asemenea, există şi alte specializări care duc lipsă de cadre medicale  într-o manieră cronică, într-o manieră în care spitalul nu îşi poate îndeplini îndatoririle pe care le are faţă de cetăţeni şi anume să asigure serviciile de sănătate”, a mai declarat Iulian Popescu.

Vizualizări: 5,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: