Șeful PSD Gorj dă verdictul legat de Legea 197: E tardiv

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a declarat că este tardiv și legea 197 nu se poate aplica în totalitate. Astăzi, de Ziua Energeticianului, mai mulți salariați ai companiei au mers la sediul PSD Gorj și au depus o scrisoare în care cer, încă o dată, ajutorul pentru aplicarea legii în totalitate. Salariații CEO văd această lege ca pe un colac de salvare, dar liderul PSD Gorj le spulberă visele.

”Acum este tardiv, acum sunt numai niște exerciții de imagine pe care le fac unii”, a spus Mihai Weber.

Afirmația a fost făcută astăzi într-un interviu la Radio Infinit, după ce în alte zeci de interviuri le dădea speranțe minerilor și energeticienilor. Astăzi el spune că în 2021 se putea face ceva, evident, când nu era PSD la guvernare, dar acum este tardiv. Culmea este că tot Weber și PSD au transmis mereu că rezolvă problema oamenilor, ministrul muncii al PSD până de curând, Marius Budăi, declara că imediat ce ajunge ministru va rezolva problema. Budăi a fost ministru, a și plecat între timp de la minister, dar problema e tot nerezolvată. 

”Dacă se asculta la vremea respectivă, încă o dată, o spun, în 2021 se puteau face toate demersurile necesare astfel încât legea 197 să se aplice. Astăzi nu s-a dorit acest lucru, acum este tardiv, acum sunt numai niște exerciții de imagine pe care le fac unii, în condițiile în care la vremea respectivă puteau să facă ceva”, a spus Weber. Ce spune Weber este că puteau face alții acum doi ani, dar el și partidul său nu poate face nimic.


Vrea sau nu vrea PSD, problema legii 197 și a CE Oltenia este la în bătătură lui. Premierul Românei este liderul PSD Marcel Ciolacu, același care le-a promis sindicaliștilor că o va convoca la o ședință pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a înțelege mai bine motivarea instanței, care este în favoarea Legii 197. 

Nu există vreo informație că această întâlnire a avut loc, fiind o promisiune, ca multe altele. 

Tot premierul este cel care poate lua decizii legate de executarea planului de restructurare al companiei.

În definitiv, Weber are dreptate, totul este un ore exercițiu de imagine, iar dezastrul care vine este greu de imaginat. 

Vizualizări: 8,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: