Mai mulți primari din Gorj au dat în judecată Guvernul și Ministerul Finanțelor. Ce solicită!

Mai mulți primari de comune din județul Gorj au chemat în judecată Guvernul României și Ministerul de Finanțe fiind nemulțumiți de indemnizațiile lunare pe care le primesc. Cei mai mulți edili care se judecă pentru drepturile bănești sunt din localitățile de gradul trei.

Printre primarii din Gorj care vor să primească din urmă sumele de bani se numără edilul din comuna Glogova. Gheorghe Alpredi câștiga lunar aproximativ 5.300 de lei.

"Avem sume de bani pe care trebuie să le primim din perioada 2019-2022. Este vorba de diferențele de la indemnizațiile de primar care sunt în raport cu salariul minim pe economie. Așa cum salariul mimin a crescut trebuia să ni se aplice și nouă majorare la indemnizații, lucru care nu s-a întâmplat. Veniturile noastre lunare sunt aceleași deși salariul minim s-a mărit".

În aceeași situație sunt și viceprimarii, precum și președinții și vicepreședinții de Consilii Județe."Noi primarii, în special cei de comune, sau de comune mici am făcut acțiuni prin Asociația comunelor din România la Tribunalul București și cauzele au fost redirecționate în cazul nostru, al primarilor din Gorj, la Curtea de Apel Craiova. Eu îmi doresc să avem câștig de cauză pentru că noi avem cele mai mici salarii", a mai spus primarul din Glogova.

Printre aleșii locali care au făcut acțiuni în instanță împotriva Guvernului și Ministerului de Finanțe se numără cei din comunele Glogova, Crasna, Baia de Fier, Săulești, Bolboși, Prigoria, Vagiulești și Negomir.

Vizualizări: 2,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: