Cine sunt cei care conduc societățile înființate de CEO cu OMV Petrom și Tinmar

Societățile formate între Complexul Energetic Oltenia și OMV Petrom, respectiv Tinmar Energy, pentru construirea de parcuri fotovoltatice și grupuri de gaze sunt conduse de persoane care nu prea au legătură cu Gorjul.


După înființarea SPV-urilor a fost constituită și o echipă de conducere, iar CEO este reprezentat de o persoană în conducere, însă nu este niciuna din Gorj. 


Am cam pierdut, dacă judecăm după oamenii care reprezintă interesele în noile companii ale CEO cu partenerii OMV Petrom și Tinmar. Au fost desemnați Laviniu Danciu, din Dolj, Alexandru Gâtejescu din Dolj și Lică Bumbaru din Mehedinți. Aceștia sunt în câte două astfel de companii.


CE Oltenia construiește cu Tinmar parcuri fotovoltaice la Turceni, Bohorelu, Pinoasa și Rovinari, dar și o centrală pe gaz la Ișalnița. Cu OMV Petrom construiește parcuri la Ișalnița, Tismana, Rovinari și a desemnat pe Cristian Ciubotaru și Dan Manolescu, iar CEO pe Gâtejescu și Bumbaru.


În aceste companii sunt din partea CE Oltenia cei trei- Laviniu Danciu, Alexandru Gâtejescu și Lică Bumbaru, Tinmar  a desemnat pe Laurențiu Iovănel, Adrian Florea, Andrei Gabriel Benghea Mălăieș și Daniel Saviuc, iar OMV pe Dan Manolescu și Cristian Ciubotaru.

  

Niciuna din companii nu este încă funcțională. 

Parteneriate conform planului de restructrare:

 OMV Petrom SA - patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală de ~450 MW. Proiectele vor fi dezvoltate prin intermediul a patru entități juridice separate, într-o structură de participație de 50%-50%. Intenția este ca energia electrică produsă să fie vândută de aceste entități către cei doi parteneri, în proporție egală. 

ALRO SA - a fost selectată de catre CE Oltenia pentru a construi împreună centrala electrică pe gaze naturale de la Ișalnița, cu o capacitate de 850 MW. Cota CE Oltenia deținută din capitalul social este de 59,9% si Alro SA 40,1%. Termenul de infiintare SPV este mai 2023. 

Tinmar Energy SA - patru parcuri fotovoltaice de putere instalată maximă totală de 280 MW și pentru CCGT Turceni - grup pe gaze naturale de 475 MW. Proiectele vor fi dezvoltate prin intermediul a cinci entități juridice separate, într-o structură de participație de 50%-50%.

foto: Lică Bumbaru și Alexandru Gâtejescu

Vizualizări: 4,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: