Se caută casele bătrânești în sate liniștite, însă vânzătorii țin la preț

Tot mai mulți orășeni vor să lase în urmă agitația și tânjesc după un trai liniștit la sat. În ultima perioadă sunt la mare căutare casele bătrânești din zonele pitorești ale județului. Cei care s-au gândit să pot cumpăra o case veche cu o investiție minimă s-au înșelat pentru că proprietarii țin la preț.

Comuna Schela este una dintre localitățile pe care orășeni au pus ochii. Este o zonă liniștită de sub munte, aproape de oraș, iar studiile arată că puritatea aerului de aici este ca cel de la Dobrița și se recomandă bolnavilor cu afecțiuni pulmonare.

În satele comunei sunt multe case bătrânești vânate de cei care vor să schimbe viața de la bloc cu cea de la casă, numai că prețurile nu sunt tocmai accesibile. ”Am văzut în ultimul timp că foarte mulți de la oraș vor să migreze la sat. Sunt mulți care caută să cumpere case la țară. Se urmăresc în special casele bătrânești, cu o anume arhitectură, care sunt recondiționate și transformate într-un cămin primitor și liniștit departe de agitație. Sunt multe case bătrânești de vânzare, însă proprietarii țin la preț, nu le dau chiar pe sume de nimic. De exemplu, în satele Arsuri și Schela, aerul are o puritate ca cel de la Dobrița și are un efect deosebit asupra celor cu boli pulmonare”,  a precizat primarul Gabriel Deteșan.

Edilul din Schela se numără printre cei care a achiziționat în urmă cu câțiva ani o casă bătrânească pe care a recondiționat-o. ”Eu sunt din Schela, dar casa părintească i-a rămas fratelui meu. Pentru că mi-a plăcut zona, am cumpărat și eu aici o casă bătrânească înainte să fiu primar  pentru că mi-a plăcut arhitectura și m-am apucat să o recondiționez. Nu regret alegerea făcută. Oamenii țin la preț. Chiar dacă proprietarii nu mai sunt, moștenitorii știu valoarea acestor case și a zonei. Nu găsești case bătrânești sunt 50.000 de lei”.

Cele mai căutate locuințe sunt  cele mai izolate, mai ales că cei care sunt interesați să cumpere au aflat că autoritățile au în plan să asfalteze drumuri și să introducă utilități.

Vizualizări: 3,828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: