Scandal la Minprest

Zile tensionate la Minprest. Salariații au aflat că se urmărește concedierea a aproape un sfert dintre angajații societății care prestează servicii pentru Complexul Energetic Oltenia. Societatea stă pe un butoi de pulbere și nu e de mirare că oamenii sunt disperați pentru că nu știu nimic concret. 

Liderul Cartel Alfa spune că, pentru această situație, e un singur vinovat. Directorul societății care nu a reușit să facă și alte contracte ca să nu mai depindă 100% de Complexul Energetic Oltenia.

Director la Minprest a fost, până acum o lună,  Gabriel Gârjoabă.

„M-am solidarizat cu salariații pentru că s-a primit un document că se taie din bugetul alocat la Minprest și vor fi nevoiți să facă concedieri. În loc să creștem salariile acolo, cum ar fi și normal, începem să dăm oameni afară. Eu găsesc o vină foarte mare conducerii Minprest că nu găsește și alte contracte. Nu trebuie să stea doar cu mâna întinsă la CEO, să ne dea CEO. Că dacă stăm așa, nu mai văd rolul directorului de la Minprest. Dacă se ajunge la concedieri, cel mai vinovat este directorul Minprest”, a declarat Alin Munteanu, liderul Cartel Alfa Gorj, într-un interviu la Radio Infinit.

Cei mai mulți dintre angajații Minprest primesc salariul minim pe economie. Vestea că se urmărește să se facă disponibilizări l-a revoltat și pe parlamentarul Ion Iordache. “Ar trebui să-și reducă ei salariile cu 50%, și tot vor avea de 5 ori mai mult! Mă revoltă când văd că țin ticsite birourile cu oameni care nu fac nimic, iar amărâții care stau prin noroaie să-i ții cu salariul ăsta!”, a declarat senatorul Ion Iordache. 

Vizualizări: 3,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: