Lider de sindicat: Minerii din Valea Jiului au luptat. Noi am rămas ca fraierii!

Nu prea mulți mineri se vor mai bucura de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani. Motivul? Nu vor mai avea cum să facă 25 de ani de vechime. Intenția a fost să se pensioneze cât mai puțini oameni, crede liderul de sindicat Manu Tomescu. El a adăugat că sindicatele din Gorj nu sunt unite și nu au protestat ca să pună presiune pe guvernanți înainte să voteze Legea Pensiilor. 

„În Valea Jiului, s-a protestat și minerii și-au păstrat drepturile. Noi am rămas tot ca fraierii”, a concluzionat Manu Tomescu.

„Minerii din Valea Jiului au luptat și au păstrat drepturile. Sindicatele au luptat, au făcut proteste cu o săptămână înainte în toate subunitățile. Ne-am solidarizat și noi aici, la Gorj, dar prea puțini pentru că asta e. E altă mentalitate. Se trimit scrisorele la noi, dialog cu puterea. Și uitați-vă care e diferența. Minerii din Valea Jiului au avut atitudine, au avut protest și au rezolvat problema. Noi am rămas tot ca fraierii pentru că vom ieși cu pensii mult mai mici”, a declarat Manu Tomescu.

Cât privește reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani, nu se știe câți se vor mai bucura de această facilitate. E simplă explicația. Nu vor mai fi prea mulți mineri care să strângă 25 de ani de activitate în condiții grele.

„În ce privește reducerea vârstei cu 13 ani, nu știm cum vom mai îndeplini acele condiții pentru că văd puterea politică: Am rezolvat problema că asta au cerut. Dar nu spun că legea spune că trebuie să ai 25 de ani în activitate. Cum îi vom face? Până în 2001, majoritatea salariaților aveau grupa a doua, apoi s-au furat. Cum vor mai îndeplini acești oameni condițiile să beneficieze de cei 13 ani? Intenția a fost să se pensioneze mai puțini”, a mai declarat Manu Tomescu, într-o emisiune la Radio Infinit. 

Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: