Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, poate fi preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul nu-ți permite să stai prea mult în bucătărie.
Poți opta pentru a fierbe cartofii, atunci când te grăbești sau pentru a-i coace, atunci când ai mai mult timp la dispoziție. Indiferent de varianta aleasă, cartofii se combină delicios cu ceapa roșie marinată și kaizerul rumenit la tigaie.
Iar dressingul pe bază de muștar cu semințe va completa gustul ingredientelor.
Ingrediente:
1 kg cartofi albi
apă și sare pentru fiert
450 gr de kaizer afumat
2 cepe roșii
2 linguri de oțet
1/4 linguriță de zahăr
1/4 linguriță de sare
2-3 lingurițe de muștar cu boabe
1 legătură de pătrunjel sau de mărar
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
piper după gust.
Mod de preparare:
Mai întâi vei pregăti ceapa roșie, care necesită un timp de marinare în oțet. În acest interval de timp vei fierbe cartofii și vei prepara kaizerul la tigaie. Poți pregăti și dressing-ul de muștar pentru asezonarea salatei.
Întrucât este o salată care se servește caldă, este important ca toate ingredientele să fie preparate în același timp.
Curăță ceapa, clătește-o cu apă rece, toac-o în fâșii și pune-o într-o caserolă cu capac. Adaugă oțetul, sarea și zahărul și închide bine capacul. Apoi agită caserola pentru a se amesteca bine fâșiile de ceapă cu soluția de oțet. Lasă ceapa roșie la marinat până când vei pregăti cartofii, kaizerul și dressing-ul.
Spală cartofii și pune-i la fiert în apă rece cât să fie bine acoperiți. Adaugă și o linguriță de sare după ce apa începe să fiarbă. Sarea are rolul de a ajută cartofii să se pătrundă într-un timp mai scurt. În același timp, sarea va accentua gustul cartofilor. După ce cartofii s-au fiert și se pătrund bine la testul cu furculița, trece-i scurt prin jet de apă rece și curăță-i de coajă. Toacă-i în cuburi, cât sunt calzi. Amestecă-i imediat cu sosul de muștar cu semințe.
În timp ce cartofii fierb, taie kaizerul în felii mai subțiri și rumenește-le pe ambele părți, într-o tigaie unsă cu ulei.
Amestecă feliile de kaizer calde cu cartofii calzi. Apoi scurge ceapa roșie din soluția de oțet și adaug-o peste celelalte ingrediente. Presară și puțin piper proaspăt măcinat, dar și verdeața tocată.
Servește delicioasa salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie la una dintre mesele principale ale zilei.