S-au aflat primele două echipe care retrogradează din Liga 2

Unirea Constanța și Ripensia sunt primele echipe retrogradate în acest sezon de Liga 2. Alte patru formații și-au asigurat matematic menținerea în urma rezultatelor din etapa a 4-a a play-out-ului.

„S-a mai scurs o etapă din acest play-out al Ligii 2, ediția 2022-2023, a patra din cele șapte în care participantele dispută fiecare câte șase jocuri, iar la finalul acesteia avem stabilite primele două echipe retrogradate matematic, dar și alte patru formații care și-au asigurat sportiv menținerea în eșalonul secund, pe lângă cele două cunoscute dinaintea acestei runde.

Înaintea Paștelui ortodox, etapa a 4-a a play-out-ului a fost programată să se desfășoare în vineri, de la ora 11:00, nu sâmbăta, așa cum se întâmplă de obicei. Iar rezultatele din Vinerea Mare au adus fericire pentru unele dintre echipele care au jucat și tristețe pentru altele, cel puțin pentru două înfrângerea suferită acum însemnând și retrogradarea în Liga 3”, scrie liga2.ro care a anunțat echipele ce au retrogradat deja matematic.

În acest moment, cu trei runde rămase de disputat, din Grupa A sunt salvate matematic de la retrogradare CS Comunal Șelimbăr, FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia. Nicio echipă nu este retrogradată matematic, iar lupta pentru evitarea retrogradării se dă între celelalte patru formații, CSM Slatina având cele mai mici șanse să pice în Liga 3, iar Poli Timișoara cele mai mari să cadă un eșalon, cel puțin din punct de vedere sportiv, pentru al doilea sezon consecutiv.

În Grupa B, doar un joc a avut o miză cu adevărat importantă, cel de la Buftea, acolo unde s-au întâlnit Progresul Spartac și Ripensia Timișoara. În funcție de rezultat, cele două echipe continuau să lupte pentru a termina pe locul 5, ori să îi pună punct.

Progresul Spartac a câștigat cu 1-0, astfel că și-a obținut în mare parte participarea la jocul de baraj în dublă manșă pentru menținerea în Liga 2. În schimb, Ripensia Timișoara, aflată la șase puncte în spatele Progresului Spartac și cu doar două jocuri rămase de disputat în acest play-out, nu mai are nicio șansă să urce pe 5, astfel că și-a aflat sentința. Echipa patronată și prezidată de Dumitru Mihu a retrogradat în Liga 3 după șase sezoane consecutive petrecute în Liga 2.

Unirea Constanța este a doua echipă care a retrogradat deja matematic din Liga 2.

Vizualizări: 887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: