Decizie la Comisia de Recurs în cazurile Hanca și Vînă contra Universității Craiova

Comisia de Recurs din cadrul FRF a dat decizia privind cazurile Sergiu Hanca și Ionuț Vînă vs. Universitatea Craiova. Cei doi jucători au pierdut în fața Universității Craiova la recurs dar și Universitatea Craiova a pierdut în cazul recursurilor formulate.                                                                                 

Sergiu Hanca și Ionuț Vînă au solicitat ca Universitatea Craiova să le plătească despăgubiri și să fie declarați liberi de contract, după ce fostul antrenor Mirel Rădoi i-a scos pentru scurt timp din lotul primei echipe, în iarnă.

Cei doi au sperat că vor da lovitura în fața lui Mihai Rotaru, însă decizia Comisiei de Recurs a FRF i-a liniștit. Membrii comisiei au respins atât recursurile celor doi fotbaliști, cât și cele formulate de conducerea clubului din Bănie, decizia fiind definitivă și executorie pe plan intern, informează ProSport.

Cu toate acestea, nu toți cei cinci care au votat au fost pe aceeași lungime de undă. În decizie se menționează „Opinie separată: admite recursul formulat de jucătorul Hanca Sergiu Cătălin și de jucătorul Vînă Ionuț Daniel”, ceea ce înseamnă că minim unul dintre membri a considerat că cei doi au dreptate. Acest argument ar putea să cântărească greu la TAS, unde fotbaliștii pot ataca decizia în termen de 21 de zile.

Sergiu Hanca a solicitat 2 milioane de euro drept clauză de reziliere și salariul, pe când Ionuț Vînă a solicitat doar salariul (aproximativ 300.000 de euro).

Comisia de Recurs a FRF a hotărât să respingă recursurile formulate atât de Universitatea Craiova, cât și de jucătorii Sergiu Hanca și Ionuț Vînă.

„Întrunită joi, 13 aprilie 2023, Comisia de Recurs din cadrul FRF a luat următoarele hotărâri:

HANCA SERGIU CĂTĂLIN vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare – CU MAJORITATE: Respinge recursurile formulate de părți ca nefondate. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată la data de 13.04.2023 în ședință nepublică, la sediul LPF. OPINIE SEPARATĂ: Admite recursul formulat de jucătorul Hanca Sergiu Cătălin. Respinge recursul formulat de U Craiova 1948 Club Sportiv SA.

VÎNĂ IONUȚ DANIEL vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare – CU MAJORITATE: Respinge recursurile formulate de părți ca nefondate. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată la data de 13.04.2023 în ședință nepublică, la sediul LPF. OPINIE SEPARATĂ: Admite recursul formulat de jucătorul Vînă Ionuț Daniel. Respinge recursul formulat de U Craiova 1948 Club Sportiv SA”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al LPF.

Vizualizări: 1,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: