S-a stins simbolul unei generații de fotbaliști care a scris istorie la Pandurii!

Trecând peste toate animozitățile din politica locală care au culminat cu distrugerea unui simbol al Gorjului, a echipei Pandurii, echipa fanion a județului a reprezentat cu cinste Târgu Jiul în Liga 1, acolo unde și Florin Bejinaru și-a adus aportul, atât la promovarea din 2005 cât și ulterior ca antrenor al clubului Pandurii. 

Pentru generația sa de fotbaliști și de suporteri care au crescut cu Pandurii – echipa promovării, Florin Bejinaru va rămâne un simbol. La fel ca zeci de fotbaliști care și-au adus atunci contribuția, în sezonul promovării dar și anterior, în anii în care s-a luptat pentru acel vis istoric de a duce Pandurii în Liga 1. 

Alături de alți mari jucători gorjeni ai acelei perioade precum Cristi Popescu, Trofin, Amzucu, Arcanu, Voinea, Lițoiu sau Adi Popescu și mulți alții, Bejinaru a scris istorie în acele momente și va rămâne în inimile a zeci de generații de copii și juniori care, ulterior, i-au fost elevi la Centrul de Juniori de la Pandurii.

Dincolo de ceea ce a făcut pentru echipă, Bejinaru poate fi considerat un simbol al atașamentului față de culorile clubului pe care nu l-a trădat niciodată. A crezut până la final în salvarea echipei sale de suflet, fiind ultimul antrenor care a pregătit Pandurii Târgu Jiu până la intrarea în faliment, făcând totuși o echipă competitivă, în condiții vitrege, din juniorii clubului Pandurii.

Nu a plecat nicăieri de la Pandurii ca jucător și nici ca antrenor, iar atunci când a fost silit să o facă, pentru că Pandurii a intrase în faliment, boala nemiloasă a pus capăt carierei sale. Ca o ironie a sorții, parcă a simțit că ar trăda culorile clubului la care a crescut și nu a putut merge mai departe!

Galerie foto






Vizualizări: 4,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: