S-a încheiat perioada în care ACS Viitorul Târgu Jiu îl putea plăti pe Acosta

Perioada în care ACS Viitorul Târgu Jiu putea plăti salariile restante jucătorului columbian Felipe Acosta s-a încheiat miercuri. Este vorba de suma de 40 000 de euro care includea întregul contract al jucătorului, până în 2023 plus recuperarea după o accidentare.

Încă din septembrie 2023, clubul ACS Viitorul Târgu Jiu a fost înștiințat de FRF că are interdicție la transferuri  din cauza unei sancțiuni dictate de FIFA pentru neplata salariilor unui jucător. 

Este vorba de columbianului Felipe Acosta care avea de primit aproximativ 40.000 de euro, reprezentând salariile sale din ultimul an și jumătate din contractul cu clubul și cheltuielile medicale, după cum a informat liga 2.ro, care a și făcut publică această interdicție la transferuri care s-a impus de mai mult timp dar despre care clubul nu anunțase nimic.

Conform deciziei FIFA, pentru a putea face transferuri în această iarnă, ACS Viitorul trebuia să plătească până miercuri datoria către jucătorul sud-american care mai avea contract cu echipa încă un an, până în vara anului 2023, însă a plecat în țara natală mai devreme pentru a merge la tratament și recuperare.

Într-o poziție publică solicitată de liga2.ro, administratorul special al clubului, Călin Vladimirescu, spunea, în cursul lunii ianuarie, că o să se facă plata pentru jucătorul columbian: ”O să îi dăm banii, nu avem ce să facem. În momentul în care am primit decizia de la FIFA, am răspuns, dar ei nu ia în calcul nici insolvența, nu ia în calcul nimic. Am discutat și la federație și ne-au spus că la FIFA așa este. Pentru ei, insolvența este o sustragere de la plată. O să plătim, fiindcă nu ne permitem să rămânem fără jucători noi. Nu avem ce să facem”.

Conform sursei citate plata trebuia făcută până la finalul lunii ianuarie, pentru ca ACS Viitorul să scape de interdicția la transferuri și să legitimeze câțiva jucători pentru partea a doua a sezonului.

ACS Viitorul Târgu Jiu este în insolvență și a decis destul de des la această practică de a renunța la jucători fără să-i mai plătească, cazuri recente fiind cele ale lui Chelariu și Dănescu, ambii declarați liberi de contract de către comisiile FRF. Și ambii jucători s-au adresat și instanței pentru a-și recupera salariile restante, în situația lor fiind însă numeroși alți fotbaliști plecați în același mod de la echipă. Chiar și jucători care se află acum în lotul ACS Viitorul Târgu Jiu s-au adresat comisiilor FRF pentru a deveni liberi de contract sau pentru a recupera banii din salariile neplătite. 

Vizualizări: 756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: