Mihai Rotaru a convins un nou acționar să investească la Craiova

Mihai Rotaru a declarat în mai multe rânduri că vrea să atragă noi investitori la Universitatea Craiova, iar el să rămână acţionar minoritar. Procedura de atragerea a altor acţionari vizează şi un investitor din Bulgaria, care doreşte să se implice, negocierile fiind avansate şi în cazul acestuia.

 Procedura de atragerea a altor acţionari este în plină desfăşurare la Universitatea Craiova şi vizează şi un investitor din Bulgaria, care doreşte să se implice, negocierile fiind avansate şi în cazul acestuia. Adrian Andrici este un alt acţionar al clubului din Bănie, el apărând în organigrama de pe site-ul clubului ca preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Un alt nou acţionar al clubului Universitatea Craiova este medicul primar oncolog Michael Schenker, care deţine în Bănie o clinică de oncologie, respectiv Centrul de Oncologie „Sf. Nectarie”, primul spital privat de oncologie din Oltenia. Michael Schenker este un apropiat al lui Mihai Rotaru, cei doi oameni de afaceri împreună cu familiile lor petrecând şi vacanţe împreună. 

O serie de afacerişti afaceri turci şi-au exprimat dorinţa de a investi la Universitatea Craiova şi au achiziţionat o parte din acţiunile clubului. Turcii n-au dorit însă să se implice şi în luarea deciziilor vis a vis de echipă, insistând chiar ca lui Mihai Rotaru să-i aparţină exclusiv hotărârile legate de administrarea echipei şi a clubului.

Lui Mihai Rotaru i-au fost propuşi şi alţi investitori, de către municipalitatea craioveană, cu care clubul este în parteneriat până în 2032, iar varianta conţinea cedarea majorităţii acţiunilor către un om de afaceri din zonă. Numai că Mihai Rotaru a apreciat că acest om de afaceri nu poate susţine clubul la nivelul din ultimii ani din punct de vedere financiar şi astfel şi-a motivat refuzul de a ceda acţiunile.

După atragerea noilor investitori, bugetul clubului din Bănie a rămas unul de top, la fel ca anul trecut, în jurul a 12 milioane de euro. 

Vizualizări: 3,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: