Cum se pregătesc corect cârnații la garniță!
Gospodinele pregătesc în această perioadă fel și fel de bucate din carnea de porc iar printre acestea se află și cârnații la garniță. Prepararea cârnaților este totuși o provocare pentru gospodinele începătoare.
Garnița este un vas de metal, destul de încăpător, acoperit pe ambele fețe cu email. Aceasta are un capac care protejează conținutul împotriva impurităților și două mânere pentru transport în siguranță.
Pentru a pregăti cârnații la garniță este nevoie doar de cârnați uscați și afumați și de untură. Dacă nu pregătiți cantități mari, aveți nevoie de un kg de untură la două kg de cârnați.
Se iau cârnații uscați și afumați și se prăjesc în untură după care se pun în garniță, apoi se toarnă untura peste ei până când sunt acoperiți complet. Cârnații trebuie să fie tot timpul acoperiți de untură pe măsură ce sunt consumați, altfel se pot strica.
După ce au fost consumați toți cârnații, untura se poate refolosi la prăjirea cartofilor sau la prepararea diferitelor mâncăruri.
În loc de cârnați, în garniță, mai poți pune și carne cu untură, respectând întocmai pașii.