Cum pregătești slănina fiartă în saramură şi foi de ceapă!

Se apropie Crăciunul iar mulți români au început deja pregătirile pentru acest sezon în care vor pregăti carnea și slănina. O reţetă deosebită de slănină de casă este cea de slănină fiartă în saramură și coji de ceapă.

Pentru această reţetă de sezon aveţi nevoie de ceapă şi usturoi dar şi de condimentele pe care le preferaţi.

Ingrediente:

    o bucată slănină, cu straturi de carne

    1 litru de apă

    Jumătate pahar sare granulată

    1 pumn coji de ceapă (opțional, puteți adăuga și o ceapă întreagă pentru o aromă și mai intensă)

    Câțiva căței usturoi

    Condimente după gust

Mod de preparare: 

Punem toate ingredientele într-o cratiță (în afară de usturoi și slănină) și fierbem saramura. Adăugăm și slănina și fierbem timp de 10 minute.

Slănina trebuie să fie complet acoperită cu saramură. După 10 minute, luăm cratiță de pe foc și lăsăm totul să se răcească timp de o zi. Ulterior, scoatem slănina din saramură, lăsăm să se scurgă și o ungem cu usturoi pisat.

Opțional, putem da slănina și printr-un amestec făcut din condimentele preferate.

Dăm slănina la frigider pentru o zi, după care o mutăm la congelator. Această slănină specială va fi gata atunci când este congelată.

Galerie foto


Vizualizări: 818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: