Cum trebuie curățată corect hota de bucătărie!
Hota este elementul central al unei bucătării mai ales pentru rolul său foarte important și util. Hota vă elimină mirosurile de mâncare din acest spațiu și împiedică formarea aburilor care pot produce mucegai.
Fiind un aparat electrocasnic de mari dimensiuni hota nu este deloc ușor de curățat. Dar este foarte important să fie frecvent curățată pentru că astfel se reduce riscul producerii incendiilor în bucătărie. Grăsimile acumulate pe suprafața acesteia și apropierea acestui aparat electrocasnic de o sursă deschisă de foc, pot determina apariția unui eveniment nedorit.
Experții recomandă ca hota să fie curățată o dată pe lună, însă trebuie să ții cont și de frecvența sesiunilor de gătit din bucătăria ta.
Curățarea suprafețelor exterioare implică utilizarea unui amestec de apă călduță și detergent lichid, aplicat apoi pe o lavetă moale.
Înainte de a curăța filtrul, această componentă a hotei trebuie extrasă conform instrucțiunilor pe care le poți găsi în manualul de utilizare al aparatului electrocasnic. După ce ai urmat instrucțiunile aferente și ai scos filtrul hotei, lasă-l la înmuiat, timp de aproximativ o oră, într-un amestec pe bază de apă călduță și detergent degresant. În cazul în care nu dispui de un astfel de produs pentru curățare, poți folosi bicarbonat de sodiu, obținând astfel o mixtură la fel de eficientă în scoaterea peliculelor de grăsime alimentară, de pe suprafața filtrului hotei.
La final, utilizează o lavetă curată pentru a îndepărta apa în exces și petele de detergent rămase încă pe suprafața filtrului.
Înainte de a începe procesul de curățare, hota va fi scoasă din priză. Aceasta nu trebuie să fie conectată la o sursă de energie electrică, nici măcar atunci când te afli la etapa ștergerii suprafețelor părților componente.