De ce să investești într-un rezervor de apă potabilă pentru locuința ta

Accesul la apă potabilă de calitate este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Uneori însă, rețeaua publică de alimentare cu apă poate fi nesigură, imprevizibilă sau chiar indisponibilă. În acest context, mulți proprietari de locuințe, sau mici afaceri din domeniul HoReCa, aleg să-și asigure o sursă constantă de apă folosind un rezervor sau bazin de apă. Dacă vrei să ai control și asupra calității apei pe care o consumi, atunci cel mai probabil vei dori să investești și într-un sistem de filtrare performant. Evident, cele 2 opțiuni pot funcționa atât împreună cât și separat, oferind avantaje specifice, în dependență de nevoile fiecărei familii în parte.  În cele ce urmează vom face o scurtă trecere în revistă a beneficiilor care rezultă din cele 2 soluții menționate mai sus, astfel încât să-ți dai seama dacă merită să iei în calcul o astfel de investiție pentru casa ta.

Avantajele unui rezervor de apă potabilă

Rezervoarele de apă potabilă sunt recipiente de mari dimensiuni, proiectate special pentru a stoca și a menține calitatea apei destinate consumului uman. Acestea sunt disponibile într-o gamă variată de volume, de la câteva sute de litri până la câteva mii, adaptându-se astfel la nevoile și cerințele diferitelor tipuri de locuințe sau afaceri.

Majoritatea rezervoarelor de apă potabilă sunt realizate din polietilenă de înaltă densitate (HDPE) - un plastic non-toxic, rezistent la impact și la variații de temperatură. Acest material are proprietăți anticorozive și antimicrobiene, prevenind dezvoltarea algelor și a bacteriilor în interiorul rezervorului.

În funcție de volumul și forma acestuia, dar și de spațiul disponibil și de preferințele proprietarilor, un rezervor apa potabila poate fi instalat în subsol, garaj, cameră tehnică, în exterior sau chiar subteran. Este ideal pentru o casă individuală, vilă, cabană sau orice alt tip de locuință care dorește să beneficieze de o sursă sigură și convenabilă de apă potabilă.

Iată câteva situații în care instalarea unui rezervor apa potabila îți poate aduce beneficii:

  • Locuința ta se află într-o zonă în care au loc întreruperi frecvente ale alimentării cu apă. Având un rezervor aceste întreruperi nu îți vor mai afecta activitățile zilnice.
  • Îți alimentezi locuința cu apă din surse proprii (fântâni, puțuri), iar în rezervor poți stoca și menține calitatea apei extrase, având o aprovizionare constantă și sigură.
  • Ai o afacerile în industria ospitalității (hotel, pensiune, restaurant), așa că și ai nevoie de o sursă constantă de apă potabilă, chiar și în perioadele de vârf sau în cazul unei defecțiuni temporare a rețelei publice.
  • Odată instalat, un rezervor apa potabila te poate salva în situații de urgență, precum incendii, dezastre naturale sau întreruperi prelungite ale furnizării apei.
  • Când ai nevoie de un sistem de filtrare a apei?

    Chiar dacă apa din rețeaua publică este tratată și considerată potabilă, aceasta poate conține în continuare urme de impurități, contaminanți sau substanțe nedorite. Folosind un sistem de filtrare în combinație cu un rezervor de apă potabilă poți avea garanția că apa pe care o consumi este curată și sigură pentru toată familia,  indiferent de fluctuațiile sau problemele temporare ale rețelei publice.

    Sistemele de filtrare a apei sunt echipamente avansate, proiectate pentru a elimina impuritățile și contaminanții din apa potabilă. Acestea utilizează diferite tehnologii și metode de filtrare, precum osmoză inversă, filtrare cu carbon activ, sedimentare sau sterilizare UV, pentru a asigura o apă curată, limpede și plăcută la gust. În funcție de nevoile specifice ale familiei, bugetul disponibil, precum și în dependență de calitatea apei din rețeaua de la care este alimentată locuința, poți alege un sistem de filtrare instalat la scară mică, care să deservească un singur robinet de exemplu, sau unul la scară largă, pentru a purifica întreaga sursă de apă a locuinței. Dacă vrei ceva mai mult de atât te poți orienta către un sistem aquapur 750 fsp, care nu are doar rol de filtrare ci și de stocare și pompare a apei, iar în contextul celor discutate mai sus ar fi chiar binevenit.

    Iată câteva situații în care instalarea unui sistem de filtrare a apei poate fi de folos:

    • Zonele cu apă din rețeaua publică de calitate scăzută, cu un conținut ridicat de clor, metale grele, pesticide sau alte substanțe chimice - sistemele de filtrare pot elimina aceste impurități, asigurând o apă potabilă sigură și sănătoasă pentru întreaga familie.
    • Locuințele alimentate din surse proprii (fântâni, puțuri), cu risc de contaminare microbiologică sau chimică - un sistem de filtrare profesional poate elimina bacteriile, virușii și alte microorganisme dăunătoare, precum și substanțele chimice nocive, prevenind astfel îmbolnăvirile.
    • Familiile cu membri sensibili la anumite substanțe din apă (precum clorul) sau cu afecțiuni medicale care necesită o apă de puritate superioară

    Desigur ca beneficiul direct, și cel mai mare, al unui sistem de filtrare al apei este calitatea apei pentru consum și respectiv sănătatea membrilor familiei. Există însă și beneficii de altă natură, care pe termen lung sunt extrem de importante, ca de exemplu:

    • Reducerea sau eliminarea necesității de a achiziționa apă îmbuteliată, ceea ce contribuie în timp la economii de bani care pot fi folosiți cu succes pentru alte nevoi ale familiei.
    • Contribuția la un stil de viață sustenabil, prin reducerea amprentei de carbon și a deșeurilor asociate cu producția și transportul apei îmbuteliate.
    • Protejarea aparatelor electrocasnice și a instalațiilor (mașini de spălat, centrale termice) de depunerile de calcar și alte impurități din apă, prelungind astfel durata lor de viață

    În concluzie, investiția într-un rezervor de apă potabilă și/sau un sistem de filtrare reprezintă o decizie inteligentă pentru orice familie pentru care sursa și calitatea apei sunt importante. 

    Vizualizări: 379

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din Gospodar:

    Citește și: