Rușeț: Este nevoie de personal, dar și de cărbune

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, este așteptat cu vești de la întâlnirea pe care a avut-o la București cu mai mulți miniștri în contextul crizei energetice. Se dorește ca gigantul energetic să producă mai mult din această vară. Iar, pentru asta, vor începe pregătirile.

Este nevoie de fronturi noi de lucru și mai mulți oameni în producție, admite și Ion Rușet, consilier al Directoratului companiei. Mai ales că, adaugă Rușeț, exproprierile au bătut pasul pe loc în ultimii doi ani.

"Au fost colegi care spuneau că vom avea cărbune și că vom funcționa și dupa 2030. Iată că premizele astea sunt acum. Domnul președinte a fost, marți, la o întâlnire convocata de premier, cu participarea ministrului Virgil Popescu și a domnului Predoiu, de la Justitie, a ministrului de la Mediu, în care s-a discutat care sunt măsurile imediate, ce trebuie luate de catre agenții economici care sunt pe piață și produc energie în urmatoarea perioadă, în special, începând cu luna mai", a declarat Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia.

Daniel Burlan, managerul companiei, încă nu a transmis concluziile acestei întâlniri. Se știe deja clar că, din vară, CE Oltenia trebuia să adauge 300 de megawatti. Iar asta înseamnă mai mult cărbune și mai mulți oameni în cariere și termocentrale.

Ruseț speră să fie deblocate rapid și exproprierile pentru că trebuie făcute cât mai curând stocurile de cărbune. "Se așteaptă intrarea în funcțiune cu încă 300 de megawatti/ora începând cu luna mai și este o chestiune care reașează puțin strategia Complexului pentru viitor. Să funcționezi cu încă 300 de megawatti/ora din luna mai, trebuie mai mult lignit. Este nevoie de personal mai mult în minerit, dar și în energie. Vă dați seama ce efort este mai ales în zona descopertei. Cred că prezența ministrului Justitiei la această întâlnire e dată de exproprieri. Noi, in ultimii doi ani, am fost relativ blocați pe exproprieri pentru clauză de utilitate publică. Obligatoriu trebuie să faci descopertă, să faci fronturi noi", a mai spus Rușeț, într-o emisiune la Tele3.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a vorbit despre circa 600 de angajări care s-ar putea face la Complexul Energetic Oltenia, în perioada următoare. Rămâne de văzut cum vor fi selectați acești oameni. Dacă vor fi reîncadrați salariați disponibilizați ori dintre cei care și-au depus cereri de angajare în ultimele luni.

Vizualizări: 3,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: