Robert Bălăeț, din nou cu o echipă în grupele unei cupe europene după 10 ani!

După 10 ani de când, în calitate de conducător la Pandurii Târgu Jiu, ajungea cu echipa în grupele Europa League, gorjeanul Robert Bălăeț reușește o performanță la fel de mare la clubul primăriei Târgu Jiu. Directorul CSM Târgu Jiu ajunge din nou, tot în calitate de conducător de club, în grupele unei cupe europene, Cupa EHF, de această dată cu o echipă de handbal feminin.

O performanță greu de egalat într-o viață pentru un conducător de club dintr-un oraș de provincie a fost realizată de șeful CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț. Acesta a ajuns din nou cu o echipă în grupele unei cupe europene intercluburi, formația feminină de handbal a CSM, la 10 ani după ce se calificase cu Pandurii Târgu Jiu în grupele Europa League.

CSM Târgu Jiu a reușit în weekend marea performanță de a se califica în grupele Cupei EHF, reușita echipei feminine de handbal aparținându-i și directorului clubului care, cu resurse financiare mult mai mici decât cele ale adversarelor din Suedia a reușit, alături de echipa sa de la secția de handbal a clubului, condusă de Dan Ilieș, și de întregul staff al formației feminine de handbal, să scrie istorie pentru handbalul gorjean.

A reușit acest lucru la zece ani după ce istoria fotbalului gorjean consemna prima prezență a unei echipe de fotbal din Târgu Jiu în grupele Europa League. În anul 2013, când Pandurii se califica în grupele EL, Robert Bălăeț făcea parte din echipa de conducere a clubului Pandurii, ca director sportiv.

Născut la18 noiembrie 1974, la Târgu Jiu, Robert Bălăeţ a fost portar al echipei Pandurii din anul 2001, fiind transferat la Târgu Jiu de la Petrolul Ţicleni, acolo unde fusese chiar golgheter al echipei. A evoluat pentru echipa din Târgu Jiu în campania de promovare, ajutând la accederea în Liga I, din anul 2005. A continuat să evolueze pentru echipa din Târgu Jiu şi după promovarea în prima ligă și s-a retras de pe terenul de fotbal în anul 2009 când a fost cooptat în conducerea clubului Pandurii.

Ulterior, Bălăeț a fost director sportiv al clubului Pandurii în perioada 2009 – 2015, și trecând prin experiența participării echipei din Târgu Jiu în grupele Europa League, în anul 2013. A revenit apoi la Pandurii în 2016, după ce s-a ocupat o perioadă de transferuri de jucători și organizarea de cantonamente de pregătire pentru echipe de fotbal.

În anul 2019 Bălăeț a promovat concursul pentru postul de director al clubului primăriei, CSM Târgu Jiu, club care are secții de handbal, baschet, fotbal, lupte, box și atletism iar în proiectele de viitor se înscrie și o secție de înot.

Galerie foto




Vizualizări: 805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: