Refugiați din Ucraina, ajunși în Gorj

Un fost profesor din localitatea gorjeană Săcelu a primit în casa sa nu mai puțin de 6 refugiați din Ucraina. Gorjenii au mers la Vama Siret și i-au luat pe ucrainieni să le ofere o casă și masă. Este vorba despre 2 copii și 4 adulți.

Conform primarului din localitate, un membru al familiei de refugiați a fost oprit la vamă, fiind vorba despre un tânăr de 18 ani care a rămas să lupte pentru țara sa. De asemenea, primarul din Săcelu, Gheorghe Dumitrelea, spune că o să se implice și el pentru a-i ajuta pe refugiați.

”Este adevărat. Patru adulți și doi copii au fost aduși în localitatea noastră. Voi merge și eu astăzi să stau de vorbă cu ei și să vedem ce au nevoie pentru a-i putea ajuta. Au fost cazați de un fost profesor de la noi, acum pensionar. Este un om cu suflet mare. Copiii lui i-au luat din vamă și i-au adus aici. Mai era un tânăr de 18 ani, dar nu a fost lăsat să treacă. A rămas să lupte pentru Ucraina. Voi convoca și Comitetul Local pentru Situații de Urgență, tocmai pentru a-i ajuta cu tot ce au nevoie”, a spus primarul din Săcelu.

Vizualizări: 3,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: