PSD taie trei ani din reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni

Proiectul noii legii a pensiilor nu avantajează minerii și energeticienii, deoarece prevederile Legii 197 nu sunt preluate în noul act normativ. Dintr-o reducere de 13 ani a vârstei de pensionare pentru angajații CE Oltenia se ajunge la o reducere de 10 ani, dar nimic nu e bătut în cuie, explică liderul PSD, Mihai Weber. 

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a declarat că a avut o discuție cu ministrul muncii Simona Bucura-Oprescu despre prevederile din legea de care beneficiază salariații din CE Oltenia. Guvernul trebuie să adopte o lege a pensiilor, care să elimine discrepanțele între categoriile de pensionari, fiind un obiectiv asumat prin PNRR. Weber prezintă această reducere de trei ani ca fiind un câștig.

”Vreau să spun că am avut o discuție cu doamna ministru și cu grupul de lucru și a fost o primă etapă, pentru că eu consider că este de fapt un câștig acum pentru că Comisia Europeană a solicitat eliminarea tuturor acelor beneficii, să spun așa, însă s-a reușit ca să ajungă la un consens în ceea ce privește reducerea vârstei de pensionare și nu cu 13 ani, e în discuție acum 10 ani sau chiar 11 ani, dar haideți să vorbim de strict de 10 ani, urmând ca să mai fie făcute anumite ajustări”, explică Weber într-o intervenție la Radio Infinit.

Politicianul subliniază că această perioadă, de 10 ani, este importantă pentu că cealaltă variantă ar fi fost eliminarea completă a acelui articol din lege. 

”Într-adevăr, au fost eliminate două chestiuni privitor la asimilate și la mentenanță, dar repet, haideți că nu este bătut în cuie totul, nu e definitivat. Eu zic că ceea ce au discutat cu Comisia Europeană a reprezentat oarecum un câștig, pentru că de la a elimina tot și până a accepta anumite lucruri este într-adevăr un pas important și o victorie”.

Vizualizări: 4,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: