Iordache: Weber nu a venit la ședința cu Burduja

Senatorul Ion Iordache și deputatul Mihai Weber au fost convocați în ședință de către ministrul energiei, Sebastian Burduja, pe subiectul CE Oltenia. Weber nu a participat la ședință, a explicat senatorul Ion Iordache. Liberalul a mai spus că ministrul Burduja a informat cu privire la discuția de la Bruxelles și spune că sunt șanse de prelungire a activității pe cărbune.

„Domnul ministru a expus concluziile întâlnirii pe care a avut-o la Bruxelles cu comisarii europeni care au competenţă pe această temă. Concluzia generală a fost că există deschidere la Comisia Europeană şi trebuie ca în continuare să vină cu argumentele pe care le-a expus verbal, justificat. Cu nişte documente care să justifice nevoia menţinerii în funcţiune a grupurilor energetice şi pentru perioada care urmează, nevoia pe care o are sistemul energetic naţional. Au fost discuţii şi generale. Eu le-am solicitat şi domnului ministru şi managementului companiei să ia în calcul urgent şi alternative pentru companie, constând în alte activităţi decât cele care sunt astăzi, pentru că este o societate care poate să desfăşoare şi alte activităţi.”, a spus Iordache.

Senatorul a spus că nu s-a discutat despre cei 1.800 de angajați care au contracte pe perioadă nedeterminată. 

”Nu s-a discutat în cadrul întâlnirii despre cei cărora le expiră contractul, dar discuţiile pe care le-am avut pe această temă au fost în sensul că tot este la nivelul managementul să găsească o soluţie, pentru că nu este deocamdată o problemă, cel puţin aşa se pune problema astăzi, mai ales că sunt şi alte activităţi în planul de restructurare care au fost omise atunci”.

Deputatul PSD Mihai Weber nu a venit la ședință. 

”Domnul Weber, ca de obicei, refuză astfel de întâlniri pentru că altfel nu ar putea să mai spună doar ce vrea dumnealui. Nu a participat. De la PSD a fost secretarul de stat de la Gorj, care din câte îmi amintesc eu nu am auzit să deschidă gura. Chiar l-am întrebat pe domnul ministru, care a zis că exclude astfel de întâlniri separate. Ori toată lumea stăm la aceeaşi masă, ori cei care cred că fentează aşa, nu au loc în aceste discuţii”, a mai declarat Iordache. 

Vizualizări: 2,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: