Primul eveniment în Casa "Ion Popescu Voitești", recent restaurată

Casa Memorială ”Ion Popescu Voitești” din comuna Bălănești a intrat într-un proces de restaurare în urmă cu doi ani de zile cu finanțare de la Consiliul Județean Gorj. Investiția de aici a costat aproximativ 4 milioane de lei, iar casa muzeu va fi reintrodusă în circuitul turistic. Un prim eveniment cultural are loc astăzi, și acesta este doar începutul renașterii acestei case memoriale.

Vorbim de un simpozion cultural în memoria savantului gorjean ”Ion Popescu Voitești. ”Are loc un simpozion la care vor participa oficialitățile județului, dar și oameni de cultură atât de la nivelul județul Gorj dar și profesori universitari, doctori de la universități prestigioase din România. Este primul eveniment cultural după ce casa memorială a fost restaurată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Gorj. Este un început și nu putem decât să ne bucurăm că această casă-muzeu este pusă în circuitul turistic și că a fost salvată, iar pentru asta mulțumim Consiliului Județean Gorj pentru sprijinul acordat în acest demers”, a precizat primarul Ovidiu Pungan.

După ce lucrările de restaurare au fost gata, aici au fost readuse și obiectele de muzeu care pe perioada lucrărilor au fost ridicate de specialiștii din cadrul ”Muzeului Județean.” Fiind o casă muzeu, aici au fost expuse și o serie de obiecte cu o semnificație deosebită. Acestea au fost găzduite la Muzeul Județean și acum au fost aduse înapoi”, a mai spus Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: