Când are loc ”Festivalul Verzei”

Pregătirile pentru cea de-a doua ediție a ”Festivalului Verzei”, care se va desfășura în comuna Bălești, au intrat în linie dreaptă. Pentru că aici este patria verzei atât din Gorj, cât și din Oltenia, leguma vedetă are un festival al ei. În acest an va fi organizat în data de 26 octombrie pe stadionul din satul Ceauru.

Festivalul este organizat special pentru puținii producători de varză care au mai rămas în Bălești. Numărul celor care cultivă varza scade de la un an la altul, asta din cauza condițiilor meteorologice dar și pentru că legumicultorii nu sunt încurajați și susținuți de stat în nici un fel.

Din acest motiv autoritățile locale organizează ”Festivalul Verzei” pentru a încuraja producătorii să cultive în continuare.

”Ne pregătim să organizăm ”Festivalul Verzei” pe stadionul din Ceauru. O să avem și o expoziție de mașini vechi, modelele ”Dacia” care au ieșit primele pe poarta uzinei. O să fie și mâncare tradițională, având la bază varza. Nu vor lipsi nici producătorii de varza care vor veni aici să-și vândă marfa. Noi așteptăm și producători cu alte produse, nu ne opunem. Festivalul va fi organizat în data de 26 octombrie, de Sfântul Dumitru și așteptăm cât mai mulți participanți”, a precizat primarul din comuna Bălești, Mădălin Ungureanu.

Vizualizări: 1,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: