Drumuri asfaltate după aproape opt ani de șantier

Vești bune pentru sătenii din comuna Bălănești. Autoritățile locale dau asigurări că până la finele acestui an vor fi terminate cele două tronsoane de drum a căror reabilitare a început în urmă cu șapte ani. Lucrările au întârziat din cauza pandemiei, dar și din cauza scumpirii materialelor, au explicat constructorii.

Este vorba de drumul comunal DC 15 Voiteștii din Vale - Glodeni și Ohaba - Blidari, drumuri care au intrat în reabilitare în 2015 respectiv 2016 prin PNDL 1 și PNDL2. 

Cele două tronsoane de drum ar fi trebuit să fie finalizate încă de acum trei respectiv doi ani, însă lucrările au fost întârziate. ”Ne dorim foarte tare ca până la sfârșitul acestui an să finalizăm investițiile pe cele două tronsoane de drum. Se lucrează bine acum, drumurile sunt realizate în proporție de 85%, iar constructorul ne dă garanții că vor fi gata anul acesta. Vorbim de aproximativ 10 kilometri de drum, prinși pe două programe a căror valoare totală este de aproximativ 10.000.0000 de lei”, a precizat primarul din comuna Bălănești, Ovidiu Pungan.

Cele două investiții sunt așteptate atât de autoritățile locale, dar și de săteni. "Era necesară modernizarea celor două tronsoane de drum. Porțiunea Ohaba – Blidari nu a fost niciodată asfaltată și drumul era aproape impracticabil pentru mașini, iar porțiunea Voiteștii din Vale – Glodeni e chiar drumul din centrul comunei și era deplorabil. Investițiile ar fi trebuit finalizate în anii 2000 respectiv 2021, dar constructorul a întâmpinat ceva greutăți. A dat vina pe pandemie dar și pe creșterea prețurilor. Acum am deblocat situația și eu sunt sigur că totul va fi gata până la sfârșitul anului”, a mai adăugat Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: