Primar: S-au făcut cratere în drumuri

Ploile căzute în această lună au făcut prăpăd în comuna gorjeană Bolboși. Satul Bălăcești este cel mai afectat, însă viiturile au distrus și drumurile din alte trei sate. O comisie de la Prefectura Gorj a fost aici și a evaluat pagubele, iar autoritățile așteaptă acum bani de la Guvern pentru a reface drumurile rupte de puhoaiele de apa. 

În așteptarea sprijinului financiar de la Prefectură, autoritățile de la Bolboși au început să facă ce pot cu bani de la bugetul local.

”A fost prăpăd aici la noi. Am avut mari probleme cu ploile și viiturile. Acum am început să decolmatăm șanțurile și podurile. A venit și o comisie de la Prefectură și domnul prefect pentru a evalua pagubele. În satul Bălăcești este cel mai rău. Șanțurile sunt foarte mici și, fiind subdimensionate, a venit viitură și a rupt drumul. Acum am înlocuit tuburile pe poduri și podețe și refacem rigolele. Cei de la prefectură ne-au promis că ne vor ajuta financiar să facem șanțurile cu bani de la Guvern pe ”situații de urgență”. Vreau să vă spun că s-au făcut cratere în drum”, a precizat primarul din Bolboși, Viorel Rotaru.

Primăria din Bolboși ar avea nevoie de aproximativ 140.000 de lei și au deocamdată promisiunea de la reprezentanții Prefecturii Gorj că sprijinul financiar va ajunge acolo negreșit.

”Așteptăm să primim sprijinul financiar pe ”situații de urgență”. Pe lângă satul Bălăcești, avem drumuri afectate și în satele Miclosu, Bolboși și Bolboasa. Aici am mai intervenit cu utilajele e degeaba. Ni s-a promis să o să primim bani ca să le aducem la starea inițială. Noi avem nevoie de sume enorme, însă ni se vor da bani pentru strictul necesar. La șanțuri se alocă undeva la 35.000 de lei, iar pentru drumuri 100.000 de lei ca să le pietruim. Până vin banii, facem și noi ce putem”, a mai spus primarul din Bolboși.

Vizualizări: 1,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: