Prima victorie pe teren propriu în Liga 1!

CSM Târgu Jiu a înregistrat luni a doua victorie stagională și prima pe teren propriu din actuala ediției a Ligii 1 de Baschet Masculin. Gorjenii au trecut de CSU Târgu Mureș, scor 72-63 în meciul care a contat pentru etapa a 2-a.

La prima apariție în fața propriilor suporteri, puțini la număr, având în vedere ziua și ora disputării partidei (luni, ora 13:00), baschetbaliștii gorjeni au reușit să treacă de CS Universitar Târgu Mureș la capătul unei partide în care cele două formații și-au împărțit perioadele de dominație. 

Pe sferturi scorul a fost 18-8, 20-26, 26-8, 8-21 iar după acest joc  CSM Târgu Jiu este liderul Seriei C.

Giannis Damalis, antrenor principal CSM Târgu Jiu, a declarat după meci că nu e mulțumit încă de jocul echipei sale: „Venim după un joc în care nu prea ne-a ieșit nimic. Am ratat foarte multe aruncări libere, atât de la trei puncte, cât și de sub panou. Nu suntem mulțumiți, bineînțeles, dar jobul nostru este să găsim soluții și să corectăm greșelile. E ok că s-a întâmplat acum, dar noi trebuie să ne facem treaba până la capăt, nu contează ce avantaj avem fiecare suntem plătiți de aici și nu suntem mulțumiți de ceea ce s-a întâmplat”.

Coordonatorul de joc al CSM Târgu Jiu, Kaleb Higgins, spune că echipa mai are nevoie de timp pentru a putea închega mai bine relațiile de joc.

Cel mai bun marcator al gorjenilor a fost Kaleb Higgins cu 18 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive. O evoluție de senzație a avut și americanul Khydarius Smith, care a încheiat partida cu 18 puncte, 13 recuperări, 2 pase decisive și numai puțin de 9 capace, mai informează clubul în statistica jocului.

CSM Târgu Jiu: Khydarius Smith 18p, Andrei Bărăgan 11p, Kaleb Lamar Higgins 19p, Adrian Vaida 2p, Luca Cârstea 5p, Alexandru Mitu 6p, Alexandru Vaida, Alexandru Berca, Modibo Diaby 1p, Camil Berculescu 4p, Flavius Toropu 6p.  

LIGA 1 DE BASCHET MASCULIN,  EDIȚIA 2024-2025

GRUPA C, ETAPA 2

CSM TÂRGU JIU – CSU TÂRGU MUREȘ  72-63(18-8, 20-26, 26-8, 8-21)

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: