Prefect: Este neplăcut să vezi aproape de operele lui Brâncuși garduri și sârmă ghimpată

Penitenciarul din Targu Jiu, situat pe strada cu operele lui Constantin Brâncuși, va fi relocat. Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, relocarea în afara orașelor a penitenciarelor din Craiova, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc și Brăila.

Pentru a realiza acest demers, Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate acestora vor colabora cu autoritățile publice locale pentru a identifica cele mai bune soluții pentru procesul de relocare până la sfârșitul anului 2024. 

”Prin multe insistențe și discuții, am reușit ca și Târgu Jiul, împreună cu Miercurea Ciuc, Craiova și Brăila să fie incluse în primul val de relocări. Asta înseamnă că se îmbunătățesc condițiile de detenție în corpuri noi construite, se îmbunătățește securitatea, iar, pe de altă parte, ceea ce ne interesează pe noi, locuitorii municipiului Târgu Jiu, se îmbunătățește aspectul urbanistic, se eliberează aceste zone și ele pot fi utilizate de administrații locale, în spritul îmbunătățirii vieții cetățenilor. Depinde de fiecare localitate cum va alege să valorifice aceste lucruri. La Târgu Jiu lucrurile sunt clare. Este destul de neplăcut să vezi la câteva sute de metri de operele lui Constantin Brâncuși, garduri înalte de plasă, sârmă ghimpată și alte astfel de sisteme, care nu ne dau un confort vizual atunci când turistul vine în minicipiul Târgu Jiu. Este o investiție nouă, de bun augur. Am fost foarte mulțumit de rezultatul acestui demers pentru că, în sfârșit, după multe discuții și tratative, am reușit să le explic și colegilor din Ministerul Justiției că și Târgu Jiul merită această șansă, de a muta penitenciarul”, a transmis Iulian Popescu, prefectul județului Gorj.

Vizualizări: 1,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: