Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Petrofac nu a găsit zăcăminte de petrol la Dăneşti

Societatea Petrofac din Ţicleni a închis sonda de explorare din comuna Dăneşti, cea din zona pădurii Brătuia. Nu au fost găsite zăcăminte de petrol, aşa cum se aşteptau sondorii, însă există discuţii conform cărora forajul s-a făcut la o adâncime prea mică. Vestea închiderii sondei nu a picat tocmai bine pentru comunitatea din Dăneşti. Descoperirea de zăcăminte de petrol în zonă ar fi însemnat venituri substanţiale la bugetul local.

Societatea Petrofac a defrişat suprafeţe întinse de pădure chiar în zona Brătuia ce ţine de comuna Dăneşti, de-a lungul şoselei ce leagă municipiul Târgu Jiu de oraşul Ţicleni pentru a monta sonda de explorare. Inutil, ar spune unii, mai ales că nu au fost găsite zăcăminte de petrol. Acum, se lucrează la închiderea sondei şi pentru redarea terenului în circuitul silvic. “Din câte ne-au spus cei de la Petrofac, nu s-ar fi găsit nimic şi la ora actuală terenul se aduce în forma care a fost. Pentru comună ar fi fost foarte bine pentru că ne spuneau că, dacă acolo s-ar fi găsit ceva, s-ar fi pus în jur de 40-50 de sonde pe raza comunei, ar fi fost un avantaj pentru comună prin sumele alocate. Ne-am ales doar cu 62 mii lei, impozitele plătite la noi pentru sonda de explorare”, a spus Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.

Suprafaţa contractă de cei de la Petrofac pentru a face cercetări la Dăneşti s-a întins pe circa 25 de ari, terenul fiind concesionat de la un cetăţean, care s-ar fi îmbogăţit dacă erau descoperite resurse de petrol.

Oamenii din zonă spun că Petrofac a înaintat cu forajul până la 1700m, iar dacă s-ar fi avansat până la o adâncime mai mare s-ar fi găsit zăcăminte de ţiţei.

La Samarineşti, aceeaşi situaţie

În comuna Samarineşti societatea Rompetrol a avut montată o sondă de explorare existând indicii că ar exista în zonă hidrocarburi convenţionale. Deşi s-a ajuns la o adâncime de peste 4200 de metri, nu au fost găsite rezerve de gaz sau petrol. Totuşi, în zonă sunt diverse discuţii conform cărora s-ar fi găsit ceva gaze de şist.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: