Peste 140 de profesori au tras chiulul la titularizare
Sute de profesori gorjeni s-au prezentat la examenul scris de titularizare. Unii au catalogat subiectele ca fiind accesibile, alţii spun că au fost dificile. Concurenţa nu este de neglijat, dacă luăm în calcul faptul că sunt scoase la concurs doar 40 de catedre care permit angajarea pe o perioadă nedeterminată. O parte din candidaţii înscrişi iniţial nu s-au prezentat la proba scrisă.
Deşi la concurs s-au înscris peste 862 de candidaţi, peste 140 nu s-au şi prezentat la examen. Fie nu au susţinut inspecţiile la clasă, fie nu s-au prezentat la proba scrisă. Proba scrisă s-a desfăşurat în cele trei centre stabilite la nivelul judeţului. La examenul de titularizare au participat circa 36.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau probele practice desfăşurate în perioada 27 mai-28 iunie.
„Avem 862 de înscrişi, 810 şi-au făcut inspecţia specială care era obligatorie , iar la proba scrisă s-au prezentat 719. Nu ştim la această oră câţi au renunţat, pentru că au dreptul să ceară să nu le fie corectată lucrarea. Avem 482 de posturi complete şi incomplete din care 40 de posturi titularizabile, 74 propuse pentru continuitate cu nota cel puţin şapte, 117 sunt complete şi 251 sunt incomplete. Mai avem în litigiu trei posturi. La limba română nu avem niciun post titularizabil, la matematică 1. Cele mai solicitate catedre sunt cele de educaţie fizică şi sport-107 candidaţi, învăţători-110, limba română-78 şi engleză-71. Cele mai puţin solicitate sunt la coregrafie, muzică instrumentală, unde nu avem specialişti la nivelul judeţului Gorj”, a declarat Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj.
Bătălie crâncenă pe fiecare loc
Cei care au studiat spun că examenul nu a fost unul dificil. „A fost bine, vreau să obţin un post de psihopedagogie specială. Subiectele au fost ok, foarte bine. Eu consider că au fost subiecte care meritau să fie date. Sper să iau cel puţin nota şapte pentru titularizare, acum vom vedea. Sunt două locuri titularizabile şi treizeci şi ceva de candidaţi, nu se ştie niciodată. Suplinitor nu prea aş vrea, asta este, vom vedea” a spus Carmen Şarlău din Târgu Jiu.
La concurs s-au înscris şi cei care nu au reuşit în anii trecuţi să prindă un post. „Am 28 de ani, am mai dat în 2007 dar atunci nu am fost foarte pregătită, sper să fi făcut ceva. Examenul a fost destul de dificil. Nu prea sunt subiectele la cerinţele la ce trebuie. Mi s-a părut greu. M-am pregătit cam două luni şi ultimele două săptămâni am studiat intens. La învăţători am înţeles că sunt doar două locuri titularizabile şi o sută şi ceva de candidaţi. Eu cred că am şanse. Am mai lucrat în perioada facultăţii ca educatoare şi învăţătoare suplinitoare dar pe perioade scurte. După aceea am lucrat în alte domenii. Mi-e indiferent unde intru, mă duc în orice localitate, numai să am un servici”, a comentat Andreea Mărgineanu din Ţicleni.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 august, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 8 august.
Premieră! Gorjul are centru de evaluare a lucrărilor
Pentru prima dată în Gorj pentru examenul de titularizare va exista un centru de corectură a lucrărilor pentru o anumită specializare. Acesta va fi la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.”Până acum nu aveam centru de evaluare a lucrărilor, lucrările de aici se corectau numai în cele 10 centre din ţară. Anul acesta corectăm şi noi o disciplină, toate lucrările de la o disciplină din ţară vin în Târgu Jiu. Se corectează de către profesorii noştri. Eu am patru echipe care pleacă în ţară, însoţite de jandarmi la Iaşi, la Galaţi, la Alba Iulia, în cele 10 locaţii, iar acum al 11-lea este la Târgu Jiu”, a precizat Ion Işfan.