Patru cluburi din Liga 2 au primit certificarea de la FRF! 

Până la un anunț oficial din partea Federației Române de Fotbal, patru cluburi dintre cele 22 care vor lua startul în noul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025, au transmis public, că au îndeplinit condițiile minime de participare în campionat. CSM Slatina, CSM Reșița, CSC Dumbrăvița și Corvinul Hunedoara și-au informat suporterii că au primit accept din partea Comisiei de certificare a FRF de continuare în Liga 2.

Toate aceste patru cluburi sunt de drept public și nu au drept de promovare în Liga 1, acest lucru neavând nicio importanță în procesul de certificare pentru eșalonul secund. Dintre acestea, CSM Reșița este în proces de trecere pe o nouă asociație, în timp ce Corvinul ar putea continua și în noul sezon tot fără drept de promovare, chiar dacă are pregătite actele pentru schimbare. 

Clubul care a dat primul vestea primită a fost CSM Slatina. ”CSM Slatina îndeplineşte criteriile pentru participarea în Liga a II-a, documentele depuse de oficialii echipei fiind complete.

Anual, formaţiile care şi-au câştigat din punct de vedere sportiv dreptul de a evolua la nivel eşalonului secund, trebuie să facă dovada că pot îndeplini, din punct de vedere financiar şi al infrastructurii, criteriile de a participa în Liga a II-a”, a informat clubul din județul Olt, alături de o fotografie în care se află documentul semnat de managerul de licențiere din cadrul FRF, Adrian Stângaciu.

CSM Slatina a încheiat sezonul 2023-2024 pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 32 de puncte acumulate în total. 

CSM Reșița a fost a doua echipă care a anunțat public obținerea dreptului de a continua în Liga 2. 

”Comisia de certificare din cadrul Federației Române de Fotbal a propus acordarea certificatului privind îndeplinirea condițiilor minime de participare la Campionatul Național Liga 2 sezonul 2024 – 2025!”, este anunțul clubului din Valea Domanului, care a primit un document asemănător celui făcut public de CSM Slatina.

Spre deosebire de CSM Slatina, care nu intenționează sau nu a anunțat public acest lucru, la Reșița se lucrează în această perioadă la înființarea unei asociații sportive de drept privat, căreia să-i fie cesionată activitatea și locul din Liga 2 de la CSM Reșița, pentru ca din noul sezon să se poată promova în Liga 1.

CSC Dumbrăvița a făcut public anunțul că a primit certificarea tot marți

”Clubul nostru a fost înștiințat de Federația Română de Fotbal că îndeplinește condițiile de participare în ediția 2024/2025 din Liga 2. Prin obținerea certificării, putem spune și oficial că Dumbrăvița va fi prezentă pentru al treilea sezon la rând pe harta ligii secunde a fotbalului românesc!

Hai, Dumbrăvița!”, a informat formația din județul Timiș.

Al patrulea club care și-a anunțat public certificarea de Liga 2 este Corvinul Hunedoara. 

”Clubul nostru a fost înștiințat de Federația Română de Fotbal că îndeplinește condițiile de participare în ediția 2024/2025 din Liga 2! Prin obținerea certificării, putem spune și oficial că echipa noastră se va afla la startul celui de-al doilea eşalon, pentru al doilea sezon la rând! Le mulţumim tuturor celor care au lucrat şi anul acesta la dosarul de licenţiere, având în vedere volumul de muncă existent, în condiţiile în care, în paralel, clubul nostru a trebuit să îndeplinească şi criteriile pentru licenţierea UEFA. Hai, Corvinu’! Un oraş, o comunitate, o echipă!”, a informat Corvinul.

Corvinul a promovat în Liga 2 în vara anului 2023, astfel că va fi la a doua participare consecutiv în eșalonul secund.

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: