Negocierile nu au avut succes, CSM Târgu Jiu e tot retrogradată!

Liga Națională de Baschet Masculin va avea, cel mai probabil, tot 18 echipe în sezonul viitor. În ședința Consiliului Director al Federației Române de Baschet nu s-a luat decizia de a organiza noul sezon al LNBM cu 20 de echipe.

La ședința Consiliului Director al federației s-a negociat modul de desfășurare al sistemului competițional al ediției 2024/2025 a anunțat bashet.ro. Dar Federația Română de Baschet nu a stabilit în termeni neechovici modul de desfășurare însă au fost lansate mai multe variante despre cum ar putea arăta următoarea ediție de campionat.

„Va rămâne, cel mai probabil, formatul cu două grupe de câte nouă echipe. Dintre cele 18 locuri, 14 sunt asigurate primelor 14 clasate la finalul sezonului, iar două pentru Steaua București și CS Agronomia București, echipe ce au promovat din Liga I”, a scris baschet.ro care mai anunță că situația celor două locuri rămase este momentan incertă. 

Este posibil ca Agronomia București să nu se înscrie în campionat, atunci vor exista trei locuri disponibile pentru LNBM în sezonul 2024/2025. „Aparent, pentru cele trei locuri rămase se vor lupta CSM Târgu Jiu, Laguna București, CSM Focșani, Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj-Napoca și CS Politehnica Iași într-un turneu ce va avea loc în luna septembrie. Acest turneu se va desfășura conform regulilor din Liga I cu maxim doi jucători străini. Rămâne de văzut ce angajamente vor putea încheia aceste echipe având în vedere că vorbim de contracte de o lună de zile cu jucători străini, în cazul în care o anumită echipă nu "promovează" în LNBM la acest baraj”, mai scrie sursa citată.

Acest sistem nu este însă confirmat de către FRB, deci nu există nici o certitudine în ceea ce privește rămânerea CSM Târgu Jiu în LNBM.

Vizualizări: 818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: